• Haberler
  • Genel
  • Antalya'dan kaçan yatırımcıya 'Afyon'a' çağrısı

Antalya'dan kaçan yatırımcıya 'Afyon'a' çağrısı

Yaz sezonu öncesi pek çok otelin satılık olduğu Antalya’da sektör temsilcileri 'Artık Antalya'ya yatırım yapmayın' çağrısı yaptı. Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar’da ise yatırım için mevcut 30 arazi olduğunu söyleyerek, tüm yatırımcıları Afyonkarahisar’a davet eden Belediye Başkanı Çoban, yatırımcılara arazi desteği de olmak üzere her türlü yardımın yapılacağını anlattı ULUSOY, HEDEF ANADOLUTurizmde yaşanan yoğun rekabetin Antalya'da [&hellip]

Antalya’dan kaçan yatırımcıya “Afyon’a” çağrısı

Yaz sezonu öncesi pek çok otelin satılık olduğu Antalya’da sektör temsilcileri “Artık Antalya’ya yatırım yapmayın” çağrısı yaptı.

Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar’da ise yatırım için mevcut 30 arazi olduğunu söyleyerek, tüm yatırımcıları Afyonkarahisar’a davet eden Belediye Başkanı Çoban, yatırımcılara arazi desteği de olmak üzere her türlü yardımın yapılacağını anlattı

ULUSOY, HEDEF ANADOLU
Turizmde yaşanan yoğun rekabetin Antalya’da bir çok otelin de el değiştirmesine ya da kapanmasına neden olduğuyla ilgili haberler ulusal basında geniş yer buldu. Otel yatırımlarının artık Anadolu’nun farklı illerine kayması gerektiğinin altını çizen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Yaz sezonu öncesi Antalya ve çevresinde bir çok otel el değiştiriyor. Herkes turizmi kârlı bir iş olarak görüyor. Antalya’ya gelen 11 milyona yakın yabancı da bu yatırımlarda etkili oluyor. Ancak her şey göründüğü gibi değil. Turizm sektöründe faaliyet göstermek kolay değil. Antalya yatırımlara doydu. Buradaki yoğun rekabet bir çok işadamını zorda bırakıyor. Borçlarını ödeyemiyorlar. Sonra da oteller satılıyor” dedi.
Başaran Ulusoy’un “Artık Antalya’ya yatırım yapmayın” çağrısı yapıp Anadolu’yu hedef göstermesi üzerine gözler termal turizmin merkezi Afyonkarahisar’a çevrildi. “Tüm yatırımcılara kapımız açık” diyen Afyonkarahisarlı yetkililer Zafer Havalimanı’nın açılmasıyla ulaşım sorunları da azalan Afyonkarahisar’da, yatırımcılara iki yıl içinde hızlı tren projesinin de biteceği hatırlatıldı.
BAŞKAN ÇOBAN’DAN YATIRIMCIYA DESTEK SÖZÜ VE GARANTİSİ
Afyonkarahisar’ın hem termal hem de termal sağlık turiziminde markalaşma yolunda hızla ilerlediğini anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın kısa süre içinde spor turizminde de iddialı şehirlerden biri olacağını belirtti. Sağlık turizmini ön plana çıkarmak için yapılan çalışmaların yanı sıra hem özel sektörün hem de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) termal sağlık alanda önemli çalışma ve yatırımlar yaptığını vurgulayan Başkan Çoban, “Türkiye’nin en modern yeni stadyumlarından biri Afyonkarahisar’a yapılıyor. Stadyumu içinde barındıran spor kompleksinde pek çok saha ve spor tesisi yer alacak. Yakın gelecekte termal ve sağlık turizmiyle birlikte spor turizminde de ön plana çıkacağımıza inanıyorum.” dedi.
Ulusal ve uluslararası pek çok kuruluşun yatırım yapmak için sık sık Afyonkarahisar’a gelerek incelemeler yaptığını anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırımcıya her türlü desteği sağlama sözü verdi. Afyonkarahisar’a yapılan turizm yatırımlarının sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Çoban, “Biz yatırım yapmak isteyenlere arazi desteği de dahil olmak üzere her türlü desteği veriyoruz. Yatırım yapmak isteyenlerin Valimiz, milletvekillerimiz, Belediye Başkanı olarak ben ve şehrimizdeki tüm idareciler olarak her türlü yardımı göstereceğimizin garantisini ve sözünü veriyorum. Kendilerinin burada karşılaşacakları bir sorun olursa kendi sorunumuzmuş gibi ilgileneceğiz” diye konuştu.
ELİMİZDE 30 TESİS
İÇİN MEVCUT ARAZİ VAR
Afyonkarahisar’da il genelindeki 4 farklı termal turizm bölgesinde 30 yakın yatırım için arazi mevcut olduğunu söyleyen Başkan Çoban, turizmde yatırım yapmak isteyen herkesi Afyonkarahisar’a davet etti. Afyonkarahisar’a yatırım yapmak isteyen her yatırımcıya yardımcı olmaya hazır olduklarını söyleyen Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, yatırım yapacaklara sahil bölgesinin aksine Afyonkarahisar’daki otellerin 12 ay boyunca açık olduğunu hatırlattı. Yatırım yapmak isteyenlerin fizibitesini iyi yapması gerektiğine değinen Başkan Acar, sürekli açık bir otelin sürekli gelir getirdiği gibi sürekli maliyet de getirdiğini ifade etti.
Afyonkarahisar’da işletme maliyetlerinin daha yüksek olduğunu vurgulayan Acar sözlerini şöyle sürdürdü, “Memleketimize yatırım yapmak isteyen her yatırımcıya yardımcı olmak istiyoruz. Afyon’a gelen herkese kapımız açık. Yapılan her yatırım ekonomiye ve Afyonkarahisar’a katk�� sağlar. İki yıl içinde hızlı trende gelecek. Ben tesisimin yüzde 50’sini yurt dışında getiririm diyenler için Afyonkarahisar bulunmaz bir yatırım. Ancak sadece mevcut pazar için gelecekler hem buradakilere hem de kendine zarar
verir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme