• Haberler
  • Genel
  • ANS Yerleşkesi güzelleşecek – Kocatepe Gazetesi

ANS Yerleşkesi güzelleşecek – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nin Merkez Kütüphane ve Kütüphane’nin önündeki alanla daha da güzelleşeceğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Bayramlaşma Töreni, ANS Yerleşkesi’nde bulunan Sosyal Tesisler’de gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen tören öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, bayramların birlikte olmanın, birlikte yaşamanın, sevinci ve hüznü [&hellip]

ANS Yerleşkesi güzelleşecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nin Merkez Kütüphane ve Kütüphane’nin önündeki alanla daha da güzelleşeceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Bayramlaşma Töreni, ANS Yerleşkesi’nde bulunan Sosyal Tesisler’de gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen tören öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, bayramların birlikte olmanın, birlikte yaşamanın, sevinci ve hüznü birlikte paylaşma dönemleri olduğunu kaydetti.
Solak, şunları söyledi:
“Önümüzdeki dönemde Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin laboratuvar binalarını bitireceğiz. İnşallah Ekim ayı içerisinde bitecek. Merkez Kütüphanemizin önü bizim kreasyon alanımız. Oraya güzel bir saat kulesi, havuz sistemi, özellikle unlu mamuller ile süt ve süt ürünlerinin satılacağı bir büfe ve kademeli bol oturma grupları koyacağız. Kütüphanemiz hazır ve hizmete başladı. Kütüphanemizi önündeki rekreasyon alanı ile birlikte Ağustos ayı sonunda değerli personelimizin her düzeyde hizmetine sunacağız. Sağlık hizmetlerinde ise poliklinik binamız tamamlanmak üzere. Bize verilen gün 20 Ağustos ama belki birkaç gün gecikebilir. Poliklinik binamızı da hizmete sunarak bütün poliklinik hizmetlerini büyük ölçüde, belki bir iki klinik hariç tek binada toplayacağız.”
OTOPARK SIKINTISI
SONA ERECEK
Merkezi yemekhanenin inşaatının da kısa bir süre içerisinde biteceğini ifade eden Rektör Solak, “Merkezi yemekhanemizin kaba inşaatı da bitmek üzere. Ancak donanım bedelini bulmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu yemekhanede aynı anda 3 bin 260 kişi yemek yiyebilecek” diye konuştu. ANS kampüsünde yapımı süren otoparklarla birlikte otopark sıkıntısının sona ereceğini dile getiren Solak, “Mühendislik fakültemizin çevre düzenlemesi de başladı. Çimlendirme çalışması yapıldı. Bu sene daha önceden yapılanlarla birlikte Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde 71 bin metrekarelik otopark hizmeti sunmuş olacağız. Merkezi Kütüphanenin yan tarafına da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin ana otoparkı yapılacak” ifadelerini kullandı.
ONKOLOJİ HASTANESİ AÇILACAK
Solak, AKÜ Onkololoji ve Hematoloji Hastanesi’nin temelinin de bir süre sonra atılacağını açıklayarak, “Öğretim üyelerimizin ofislerinin tümünü yeniledik. 660 dizüstü bilgisayar dağıttık. Yeni senenin başında merkezi yemekhanemizi de tamamlayıp özellikle sağlık alanında Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizin temelini atmış olacağız” dedi. Bayramlaşma Töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme