• Haberler
  • Genel
  • Annelik her kadının hakkı – Kocatepe Gazetesi

Annelik her kadının hakkı – Kocatepe Gazetesi

Hasta dostu bir tüp bebek merkezi olarak temel kriterin gebeliğin sağlanıp bebeğin kuca alınması çabası olduğunu belirten Op. Dr. Alptekin Alagöz, anneliğin tüm kadınların hakkı olduğunu, bu uğurda verilecek mücadele de yılgınlığa yer olmadığı mesajını verdi Kadın Doğum Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Alptekin Alagöz, Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek [&hellip]

Annelik her kadının hakkı

Hasta dostu bir tüp bebek merkezi olarak temel kriterin gebeliğin sağlanıp bebeğin kuca alınması çabası olduğunu belirten Op. Dr. Alptekin Alagöz, anneliğin tüm kadınların hakkı olduğunu, bu uğurda verilecek mücadele de yılgınlığa yer olmadığı mesajını verdi

Kadın Doğum Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Alptekin Alagöz, Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi’nde 24 Ağustos Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başladı.
KISIRLIK DÜNYA GERÇEĞİ
Kadın doğum hastalıkları içerisinde dünya da güncel bir hastalık olan kısırlık tedavisi ile özel olarak ilgilendiğini belirten Op. Dr. Alptekin Alagöz, kısırlığın “kariyer hastalığı” olarak da tanımlandığını söyledi. Dr. Alptekin, gebelikte yaşın ilerlemesi ile beraber kadının gebe kalmada yaşadığı zorlukların aşılması için ciddi uğraşlar verdiklerini ifade etti. Sorunun çözümü için destek olmak, süpervizörlük etmek, gerektiğinde tıbbi anlamda her türlü yüksek teknolojiyi kullanarak çiftlerin aile olabilmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Dr. Alptekin; “Bütün dünya da kariyer, eğitim, ekonomik şartlar nedeniyle insanlar gebe kalma sürelerini uzattılar. Çünkü hayat eskisi gibi yaşanmıyor. 2015 Yılı ve sonrasında da kısır çiftlerin sayısında da görece olarak artış olacağını iddia ediyoruz. Genetik hikaye, çevresel faktörler, stres ve buna bağlı salınan bir takım maddeler kısırlıkta etken rol oynamaktadır” dedi.
35 YAŞTAN SONRASI RİSKLİ GEBELİK
Op. Dr. Alptekin Alagöz, çiftlere göre değerlendirmeler sonucu sorunları aşıp, bu yönde ki yanlış alışkanlıkları değiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Dr. Alagöz, kişilere kariyer planları arasında da aile olma süreçlerini unutmamalarını dikte ettiklerini söyledi. En iyi üreme çağının 20-30 yaş arasında olduğunu belirten Dr. Alagöz; “Yaş 35’e geldiğinde bu gebeliklere risk faktörünü ekliyoruz. Bu tür gebelikleri riskli gebelikler adı altında takip ediyoruz. 40 Yaşında da hem anne hem de bebek açısında gebe kalma açısından sıkıntılar biraz daha ciddiyetini arttırıyor. En iyi üreme çağı 20 ile 30’lu yaşlar. Ancak 30 yaşından sonra bir takım sıkıntılar başlıyor. Eğer kadın 35 yaşın üzerinde ve daha yeni evli olsa bile süreyi çok uzun tutmadan kısırlık tetkik ve tedavilerine başlamalarını istiyoruz. Doğal olarak çifte 12 aylık bir süreç koyuyoruz. Gebe kalınamadığı takdirde tetkik ve tedaviler yaptırmalarını istiyoruz. Yaşı 35’i geçen hanımlar için bu süre 6 aya kadar düşüyor” diye konuştu.
TEDAVİ SEYRİ KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR
Sürecin basit testlerle başlayıp karmaşığa doğru seyredebildiğini aktaran Op. Dr. Alptekin Alagöz, infertilite (kısırlık) tedavilerinin basamak tedaviler olarak ucuzdan pahalıya doğru yönlendiğini belirtti. Tedavi seyrinin az teknolojiden çok teknoloji kullanılması şeklinde de ilerleyebildiğine değinen Dr. Alagöz; “Tedavi süreci ümide doğru bir yolcuğuluğu kapsıyor. Tüp bebek sabır gerektiren uzun süreli ve pahalı bir tedavidir. Her türlü çabaya rağmen aşılama tutmayabiliyor. Tüm dünya da oranlar birbirine yakındır. Teknoloji uluslararasıdır. Dünya da ve Afyon’da Telek Tüp Bebek Merkezi’nde yapılan iş ve işlemler dünya standart ve normlarına uygundur. Beklentiler çok yüksek tutulamıyor. Maalesef hiç bir tüp bebek merkezinde yüz hastanın yüzü de gebe kalamıyor. Böyle bir oran ve garanti yok. Dünya oranları yüz çiftten 30 veya 40’nı işaret ediyor” şeklinde konuştu.
YAŞ FAKTÖRÜ BAŞTA GELİYOR
Gebe kalma noktasında kadının öyküsünün önem arz ettiğini, geçirdiği hastalıklar ya da ameliyatların da işin rengini değiştirebildiğini belirten Dr. Alagöz şöyle konuştu: “Yumurtlama düzeyleri, cinsel hayatları, jinekolojik durumları, erkeğin geçmişte geçirdiği hastalıklar, kullanılan ilaçlar, sigara, alkol tüketimi de önem taşıyor. Bay ve bayan için en önemli faktör yaş. Kısırlıkla ilgili uzmana vakit kaybetmeden başvurulması gerekiyor. Hiçbir çift ve yuvanın çocuksuz kalması taraftarı değiliz. Kadının hayata atacağı en büyük golü olan anneliği tatmadan evlilik sürecini bitirmesinden yana değiliz. Ben tüm kadınların tüm yumurtalar�� tükendiği ana gelinceye kadar tedaviyi bırakmamalarını öneriyorum. Kadının tek yumurtası kalana kadar savaşa devam. Bunun için verilecek mücadele de yılgınlığa yer yok. Annelik her kadının hakkı. Biz hastalarımıza her türlü konuda yardımcı oluyoruz. Biz hasta dostu bir tüp bebek merkeziyiz. Bizim temel kriterimiz gebelik sağlandıktan sonra kısmetse o bebeğin sağlıkla doğup evine gitmesidir. Başarı için maksimum çaba ile uğraşıyoruz.” >> Burcu Ayıdn’ın haberi

Op. Dr. Alptekin Alagöz kimdir?

Tüm eğitim hayatını Ankara’da tamamlayan Op. Dr. Alptekin Alagöz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Dr. Alagöz uzmanlığı Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı. Op. Dr. Alptekin Alagöz, infertilite (kısırlık) tedavileri ve tüp bebek üzerine 8 yıldır çalışıyor. 41 yaşında olan Dr. Alagöz evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme