Anne ve babalar evlatlarıyla kaliteli zaman geçirecek

Proje kapsamında Merkez Akçin İlkokulu ve Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Ortaokulunda öğrencilerle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Akçil, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Arif Kavas, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin katıldı.  Etkinlikte Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin kütüphane ile ilgili [&hellip]

Proje kapsamında Merkez Akçin İlkokulu ve Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Ortaokulunda öğrencilerle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Akçil, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Arif Kavas, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin katıldı.  Etkinlikte Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin kütüphane ile ilgili sunum yaptı.
EBEVEYNLER BİLİNÇLENECEK
Proje hakkında yapılan yazılı açıklamada ebeveynlerin bilinçleneceği vurgulanarak, “Kitap okumanın kültürel birikimimize olan katkısı yadsınamaz, okuma serüveni içinde anne-babaların evlatlarıyla kaliteli zaman geçirmesi ve kütüphanelerinde bu amaca hizmet etmedeki rolü proje kapsamında öğretilmektedir. Halk kütüphanelerinin hizmetlerini planlarken aile ve öğretmenlerden yararlanması, halk kütüphanelerinin ebeveynleri, çocuklarının okuma alışkanlıklarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda bilgilendirmesi noktasında ebeveyn-kütüphaneci-aile-öğretmen ilişkisi kurulması önemli bir etkendir.” denildi.
KİTAP OKUYAN DERSTE BAŞARILI OLUYOR
Açıklamada kitap okumanın ders başarısına olumlu katkı sunduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: “Kitap okuyan öğrencilerin, kitap okumaları ile ders başarıları arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Okullardan başlayan bir okuma hamlesi ile okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. Projenin Hedef Kitlesi: Öğrenci ve veliler. Ana Faaliyetler: Bir öğrencinin kütüphaneye üye olarak, haftada en az 1 gün anne-babasıyla beraber kütüphaneyi ziyaret ederek bir kitap okumasını veya günde en az bir saatini kitap okumaya ayırmasını sağlamak, belirli aralıklarla yaş gruplarına göre oluşturulacak kategorilerde “okumak” temalı yarışmalar düzenlenerek, başarılı olan öğrenciler ödüllendirilmesi gibi.”

Bakmadan Geçme