“Anne tarafından Afyonluyum” – Kocatepe Gazetesi

Muhabirlik yıllarından sonra sunuculuk görevi üstlenen, “Bir Uyuyup Uyanalım” kitabıyla dikkat çeken İrfan Değirmenci, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Burada kendisini karşılayanlarla sohbet eden Değirmenci, “Afyon’u özellikle olmasını istedim. Anne tarafından Afyonluyum. Annemin babası Niyazi Möroydor, Erkmen’de. Annemin dedeleri de Uzun İmamlar, Gökgözler ve Ekşioğulları var. Afyonkarahisar’ın çok eski ailelerinden benim ailem. [&hellip]

Muhabirlik yıllarından sonra sunuculuk görevi üstlenen, “Bir Uyuyup Uyanalım” kitabıyla dikkat çeken İrfan Değirmenci, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Burada kendisini karşılayanlarla sohbet eden Değirmenci, “Afyon’u özellikle olmasını istedim. Anne tarafından Afyonluyum. Annemin babası Niyazi Möroydor, Erkmen’de. Annemin dedeleri de Uzun İmamlar, Gökgözler ve Ekşioğulları var. Afyonkarahisar’ın çok eski ailelerinden benim ailem. Anneannem, kızlarımın hepsini okutacağım demiş. Öyle olunca İstanbul’da soluğu alıyorlar. İstanbul’da Afyon’dan geldiği, ağırladığı pek çok kız çocuğu vardı. Ağzıaçıklar, bükmeler yapardı. Bir taraftan da kızlarını okutmak için çalışırdı. Babam da Antalyalı. Her yaz Antalya’ya giderken Afyon’a uğrayabilirdik” dedi.
Değirmenci, “Çocukken gelirdik. Karahisar Kalesi’ni anlatırlardı. Evlilik çağına gelenlerin Karahisar Kalesi’ne çıktıklarını söylerlerdi. Annem, benim de yaşımın geçtiğini söyleyerek bunu hatırlatır arada” şeklinde konuştu.
>> Murat ARISOY’un Haberi

TÜRKİYE, SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR

İrfan Değirmenci, referandum süreciyle ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan telefonla arandıklarını, Avrupalı gazetecilerin de kendisine ulaşmak istediklerini belirterek, “Telefonlara çıkmıyorum. Çünkü bu, dışarının değil Türkiye’nin meselesi. Avrupalı dostlarımız müsterih olsunlar, Türkiye’deki demokrasi birikimi tüm sorunların üstesinden gelecek kadar geniştir” dedi.

Bakmadan Geçme