- Haberler
- Faydalı Bilgiler
- Anne Sütünün Yağlı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Anne Sütünün Yağlı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Anne sütü ile ilgili çeşitli bilgileri internet ortamında sıklıkla araştırıyor. Bebekleri için sütlerinin yeterli olup olmadığını, süt içeriğinin yağlı olup olmadığını merak eden anneler internet ortamında bu soruların cevaplarını araştırıyor. Anne sütünün yağlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Yeni doğan bebeklerin en temel besinleri her kesin bildiği gibi anne sütüdür. Anne adayları ya da anne olmuş kadınlar anne sütü ile ilgili bilgileri sürekli olarak araştırıyor. Anne sütü ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise sütün besleyiciliği, anne sütünün yağlı olup olmadığı. Anne sütünü arttırmanın en temel formülü ise günlük su tüketim miktarı. Sütün büyük bir kısmının su olduğunu unutmamamız gerekiyor.
Anne sütünün yağlı olup olmadığı ilk olarak rengine bakarak da anlaşılabilir. Sütün renginin sarımtırak veya krem rengi gibi olması anne sütü içeriğinin yağlı olduğunu gösterir. Süt renginin koyu olması içeriğinin de o derecede yağlı olduğuna işaret edebilir. Daha akışkan ve açık renkte olan sütler yağ içeriği olarak diğerlerinden düşük seviyede kaldığını da söyleyebiliriz. Bir süre bekletilen anne sütü katmanlar oluşturur. Yağlı kısım sütün üzerinde bir katman şeklinde birikir. Bu katmanın kalınlığı da içeriğindeki yağ ile ilgili bir miktar bilgi verebilir. Yağ içeriği olarak zengin olan anne sütü sayesinde bebek de hızlı bir şekilde kilo alır. Bebeğin dışkısına bakıldığında da, anne sütünün yağlı olması dışkının sarı veya krem renginde, yapışkan olmasını sağlar.