“Anne, keşke biz de eski evlerde yaşasaydık”
14 Eylül 2011’de törenle hizmete açılan Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi, o günden bu yana turistlerin ilgi odağı oluyor. 7’den 70’e herkesin uğrak mekanı olmaya aday Kültür Merkezi’nde açılan hatıra defterinde dikkat çekici notlar da bulunuyor Milli Birlik Caddesi’nde Çeşmeli Konak olarak bilinen ve 1900’lerin başından günümüze kadar ayakta duran yapıda yaklaşık 1 aydır, tarih [&hellip]
14 Eylül 2011’de törenle hizmete açılan Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi, o günden bu yana turistlerin ilgi odağı oluyor. 7’den 70’e herkesin uğrak mekanı olmaya aday Kültür Merkezi’nde açılan hatıra defterinde dikkat çekici notlar da bulunuyor
Milli Birlik Caddesi’nde Çeşmeli Konak olarak bilinen ve 1900’lerin başından günümüze kadar ayakta duran yapıda yaklaşık 1 aydır, tarih ve kültürel doku yan yana. İşadamı İbrahim Alimoğlu tarafından devralınan, Alimoğlu’nun 10 yılda biriktirdiği farklı eşyaların sergilendiği müze hâline gelen Çeşmeli Konak, tu-ristlerden ve öğrencilerden ilgi görüyor. Her gün ortalama 20 kişinin ziyaret ettiği konakta minyatürlerden eski hesap makinesine, geleneksel kıyafetlerden eski fotoğraflara kadar pek çok eşya, tarihe ışık tutuyor.
Hatıra defterine
görüşler yazılıyor
Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’ni gezenlerin görmeden geçmedikleri bir eşya var: Gramofon. Özellikle son yıllarda bazı popüler filmlerin etkisiyle gençlerin merak ettikleri gramofon, sesleri, özgüne en yakın hâliyle veriyor.
Kültür Merkezi’ndeki odaların tavanlarındaki işlemeler, üniversite öğrencilerinin gözünden kaçmazken, ziyaretçi-ler, Merkez’e dair görüşlerini hatıra defterine yazıyor. Defterde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, işadamı Kadir Daylık gibi isimlerin yanı sıra Antalya, Aydın, Denizli, Mersin, Manisa’dan gelen vatandaşların da görüşleri yer alıyor. Notlar arasında en dikkat çekici ise, bir annenin çocuğunun AKSAM’ı gezdirdikten sonra söylediklerini kâğıda dökmesi olmuş. Anne, “6 yaşındaki çoçuğum, Çeşmeli Konak’ı gezince ‘Anne, keşke biz de eski evlerde yaşasaydık’ dedi” ifadelerini kullanmış.
Öğrenciler, ders çalışabiliyor
Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki bir özellik ise öğrencilerin, Merkez içindeki kütüphaneden yararlanabilecek olmaları. Öğrenciler, kütüphanedeki kitapları kullana-bilecek, dersleri ve sınavları için Merkez’de ayrılan bölümlerde çalışabilecek.
Hafta içi ve Cumartesi günü 09.30-17.30 arasında açık olan Merkez’de önümüzdeki günlerde talep edilmesi hâlinde geleneksel sanatların öğretildiği kursların da açılabileceği belirtiliyor. (Kocatepe)