• Haberler
  • Genel
  • Ankette AK Parti üstünlüğü – Kocatepe Gazetesi

Ankette AK Parti üstünlüğü – Kocatepe Gazetesi

Siyaset kulislerinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Seçim süreçlerinde seçmenlere yol gösterdiği kabul edilen anketler de yayınlanmaya başlandı. ORC Araştırma Şirketi'nin internette yayınlanan anketine göre Afyonkarahisar'da Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 43,5 oy ile birinci sırada yer alıyor 2014'te yapılması beklenen yerel seçimler için partiler hazırlık yapmaya başladı. Seçim hazırlık sürecinde seçim anketleri de yayınlanıyor. ORC [&hellip]

Ankette AK Parti üstünlüğü

Siyaset kulislerinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Seçim süreçlerinde seçmenlere yol gösterdiği kabul edilen anketler de yayınlanmaya başlandı. ORC Araştırma Şirketi’nin internette yayınlanan anketine göre Afyonkarahisar’da Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 43,5 oy ile birinci sırada yer alıyor

2014’te yapılması beklenen yerel seçimler için partiler hazırlık yapmaya başladı. Seçim hazırlık sürecinde seçim anketleri de yayınlanıyor. ORC Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 63 bin 750 kişi üzerinden yaptığı anket, internette yayınlandı.
PARTİLER
ARASINDA FARK VAR
Türkiye genelindeki sonuçların yanı sıra il il elde edilen sonuçların da yer aldığı ankete göre, yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da tablo değişmeyecek. Şirketin anketi seçim gününde gerçekleşirse Afyonkarahisar’da Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 43,5 oy alacak. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzde 27, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 11.5, diğer partilerin 5.3 olarak göründüğü ankette, yüzde 12.7’lik kararsız seçmen de dikkat çekiyor.
İKTİDAR: MUHALEFETİN TOPLAM OYU
ORC’nin anketinde AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki oyuyla, kararsızlar hariç diğer partilere oy verecek seçmenlerin toplam oy yüzdelerinin eşit olması da önemli bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Şirket, anket sonuçlarının yüzde 1 buçuk oranında hata payına sahip olduğunu açıkladı.
FARKLI BİR ANKET DAHA
İnternet üzerinde yayınlanan bir diğer anket ise, www.yerelgundem.com adlı internet sitesinde bulunuyor. Bu internet sitesinde yer alan isimler, internet kullanıcılarının tercihleriyle sıralanıyor. Anketteki oy alan kişiler, sırasıyla şöyle:
Prof. Dr. Mustafa Solak, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Kemalettin Yılmaz, Halil Ürün, Hüsnü Serteser, Ahmet Toptaş, Sait Açba, Yalçın Görgöz, Aziz Aslan, Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban, Veysel Eroğlu, İrfan Balkanlıoğlu.
KOÇAK DA ANKET Mİ YAPTIRIYOR?
Öte yandan, Demokrat Parti’den aday olacağı öne sürülen Mahmut Koçak için, İstanbul’daki bir şirketin telefonla anket çalışması yaptığı belirtiliyor. İddiaya göre İstanbul’dan bir şirket elemanları, Afyonkarahisar’daki sabit telefonları tek tek arayarak “Mahmut Koçak’ı tanıyor musunuz?”, “Bir belediye başkanında olması gereken özellikler nelerdir?”, “Mevcut belediye başkanının faaliyetlerini beğeniyor musunuz?” gibi sorular yöneltiyor. Şirket elemanlarının “Hangi adaya oy vereceksiniz” sorusunda ise Burhanettin Çoban, Mahmut Koçak, Kemalettin Yılmaz ve Hüseyin Şehitoğlu’nun isimleri geçiyor.

MURAT ARISOY

Ecer, istifa edecek mi?

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mehmet Ecer’in adı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için geçiyor. Ecer’in, parti kurallarına göre bugün Merkez İlçe Yönetim Kurulu’ndan istifa etmesi gerekiyor. Ecer’in istifa edeceği, ancak adaylık için resmi açıklamayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Haftası’nda Afyonkarahisar’ı ziyaretinde yapacağı öngörülüyor.

Bakmadan Geçme