• Haberler
  • Genel
  • 'Ankara'ya gidenler bizden gibi görünüyor, ama…'

'Ankara'ya gidenler bizden gibi görünüyor, ama…'

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, siyasetçilerin memur haklarını gündeme getirmediğini, bu nedenle memurların siyaset hakkına kavuşması gerektiğini söyledi. Yorulmaz, 2009'daki yerel seçimlerden 14 gün sonra 164 üye kaybettiklerini hatırlattı Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin 5'inci Olağan Kongresi, Garden Kale Otel'de gerçekleştirildi. Kongreye MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, [&hellip]

“Ankara’ya gidenler bizden gibi görünüyor, ama…”

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, siyasetçilerin memur haklarını gündeme getirmediğini, bu nedenle memurların siyaset hakkına kavuşması gerektiğini söyledi. Yorulmaz, 2009’daki yerel seçimlerden 14 gün sonra 164 üye kaybettiklerini hatırlattı

Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 5’inci Olağan Kongresi, Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi. Kongreye MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çetinkaya, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ege ve çok sayıda delege katıldı.
MEMURA SİYASET HAKKI ŞART
Kongre’de konuşan Türk Yerel Hizmet-Sen’in Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, siyaset kurumunun memurların sorunlarını gündeme getirmediğini belirtti. Yorulmaz, “Bu salonda 13 aydır maaş alamayan devlet memuru var. Bunların sorunları ne olacak. Artık biz yerel yönetimlerden, Ankara’dan her geçen gün ümidimizi yitiriyoruz. Biz kendi sorunumuzu çözmek için siyaset yapma hakkına sahip olmalıyız. Ankara’ya gidenler, bizden gibi görünüyor ama maalesef ilgilenmiyorlar. Çalışanların hakkını gününde veremezsiniz, o ilde, o ilçede başarılı olmanız mümkün değil” dedi.
14 GÜNDE 164 ÜYE GİTTİ
Tüm siyasal parti temsilcilerini Kongre’ye davet ettiklerini hatırlatan Yorulmaz, “Biz tüm siyasal partilerimizi davet ettik. Hak yemede şampiyonluğa geçenler, yüzleri kızaracak olanlar bugün buraya gelemediler. 2001 yılından bu yana anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. 2009’da yerel seçimler oldu. Bizler birlik ve bütünlük içindeydik. O tarihten sonra çalışma barışını bozdular. Daha görev başlandığının 14’üncü günü 164 üye kaybettik. Halbuki seçilmişlerimiz tarafsız olma mecburiyetindeler. Belediye Başkan adayları arasında bir tane bürokrat var mı? Bizler bordro mahkumuyuz, bizler seçim gideri ayıramayız. Genel bütçeden partilerimize seçim giderleri ayrılıyor. Bu paralar seçim faaliyetlerinde kullanılmalı, adaylara destek verilmeli” diye konuştu.
FRANSA’DA
765 KİŞİYE BİR BELEDİYE
Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde belediyelerin kapatılmasına gerek olmadığı halde belediyelerin kapatıldığını belirten Yorulmaz, sendika olarak çeşitli uyarılarda bulunmalarına rağmen bu uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti. Yorulmaz, “Fransa’da 765 kişiye 1 belediye düşerken Türkiye’de 37 bin kişiye bir belediye düşüyor. Belediyelerin kapatılmasına gerek yoktu. Yeter ki Ankara’dan gelen paraların nereye buharlaştığının denetimi yapılsaydı” ifadelerini kullandı.
PARTİZANLIKTA İLERİ GİTTİLER
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin partizancılıkta sınır tanımadığını söyledi. Yılmaz, “Partizancılıkta o kadar ileri gittiler ki bir odacı tayininden, bir çaycı tayininden tutun da taşeron işçilerin istihdamına kadar mevcut hükümet ve onun yerel yöneticileri karışmaya, kimseyi karıştırmamaya çalışıyorlar. Kendilerinden olmayanlara bırakın ekmek vermeyi, hayat hakkı bile tanımıyor olmaları çok manidardır. Bunların hepsini sizler de biliyorsunuz. Son zamanlarda durumdan vazife çıkartarak Başbakan’ın hayallerini, rüyalarını, beklentilerini, adeta görev addederek işlere soyunan valileri, kaymakamları da görüyoruz. Bunlardan cesaret alan daire amirlerinin varlığı da sizlerin malumlarınız” dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Anayasa” konusundaki eleştirilerini de değinen Yılmaz, Kılıç’ı siyasete girmeye davet etti.
AMİRLER POLİTİZE OLDU
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan ise daire amirlerinin parti temsilcisi gibi hareket ettiğini söyledi. Aslan, şöyle konuştu:
“Bayrağın dalgalanmasında sıkıntı varsa, o beldeye yol ya da elektrik getirmenin çok bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Göreve gelir gelmez 36 etnik kökeni dilinden düşürmeyen bir devlet adamı tarafından yönetilmekteyiz. Bu ülkede iki tip insan kalmıştır. Bu topraklar benim vatanım diyenler, bir de bunun karşısında olan dağ ve Meclis’te bunların temsilciliğini yapan vatan hainleri. Bakıyoruz, kurumların çok politize olduğunu görüyoruz. Gelen talepleri devletin amirine söylediğiniz zaman, karşınızda mevcut hükümetin ilçe ya da il başkanı var gibi hissediyorsunuz. Maddi değeri 500 liradan fazla olmayan bir sandalye için kendisini siyasetçilere teslim etmiş olan kamu görevlilerini kınıyorum. Kendilerine çeki düzen vermelerini talep ediyorum. Bu devranın bir gün dönebileceğini düşünüyorum.”
EMEK PLATFORMU İÇİN GAYRET
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ise emek konusunda bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekti. Vatan ve emek konusunda farklılıkları öne çıkarmak yerine benzer özellikler üzerinde durulması gerektiğinin altını çizen Ecer, “Ülkemizin gidişatı konusunda endişeler gündeme getirildi. Türk’üm, doğruyum, çalışkanım demek adeta yasaklandı. Toplum için hazmedilebilecek bir davranış değil. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Söz konusu emekse gerisi teferruattır. Emekten yana olan bütün siyasal görüş ve temsilcilerin ortak paydada birleşebileceğini düşünüyorum. Bu noktada biz Emek Platformu kurmak için çalışıyoruz” dedi.
TAŞERON İŞÇİ UYGULAMASI KALKACAK
Afyonkarahisar’ın son dönemde imajının bozulduğunu hatırlatan Ecer, “Afyonkarahisar, ısrarla Ege’nin parlayan yıldızı olarak sunulmaktadır. Devletin kendi verilerinde Afyonkarahisar alt sıralardadır. 8 yıldır bütün iktidarın desteklerine rağmen Afyon’un hali ortadır. Ulusal basında ciddi bir kötü imajı bulunmaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi’nin şu andaki işçilerinin çoğu teşeron işçidir. Ancak yüzde 20’si sendikalıdır. Bizim Belediye’de yapmak istediğimiz, taşeron işçi uygulamasını kaldırmaktır” diye konuştu.
SİVİL TOPLUMA İŞ DÜŞÜYOR
Kongre’de söz alan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise sivil toplum örgütü temsilcilerinin yaşanan sorunları mutlaka dile getirmesi gerektiğini vurguladı. Uslu, siyasetin toplumun bütün kanallarını kullandığını belirterek “Bu süreçte emeğin bundan sonraki sürecin hiç konuşulmadığı, hatta siyasette hiç yer almayacağı bir ortam oluşturuluyor. Ben burada emeğin adına konuşmak istiyorum. Afyon’daki sivil toplum örgütlerinin birlikteliği fazla sağlanamadı. Biz de sivil toplum örgütleri olarak emek noktasında, işsizlikte, yoksullukta genel bir noktada duruş gösteremedik. Emek adına böyle bir birliktelik sağlanamadı. Biz çok fazla başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Bizlerin elinde mercek olmalı. Mutlak surette bunları kullanmalıyız. Vatandaşın aleyhine olan her konuyu açık yüreklilikle konuşmalıyız. Biz sorunları mercek altına alamıyoruz. Herkes baskıdan bahsediyor. Bu kadar gelişmiş olan bir ülkede baskı varsa bunları bizlerin ortaya koyup konuşması ve siyasete hazırlık yapması lazım” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme