• Haberler
  • Genel
  • Ankara’daki Afyonlular buluştu – Kocatepe Gazetesi

Ankara’daki Afyonlular buluştu – Kocatepe Gazetesi

Genel başkanlığını Av. Mehmet Parsak'ın yürüttüğü Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği, Ankara'da yaşayan Afyonkarahisarlıları bir etkinlikle daha bir araya getirdi Ankara'nın Kocatepe semtinde yer alan Afyonlular Konukevi'nde düzenlenen etkinlik 'Torunu'nun Gözüyle Ali Çetinkaya' konulu konferansla başladı. Ali Çetinkaya'nın torunu olan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili hemşehrimiz Osman Paksüt'ün vermiş olduğu konferansta genel çerçevenin dışına çıkılarak Ali [&hellip]

Ankara'daki Afyonlular buluştu

Genel başkanlığını Av. Mehmet Parsak’ın yürüttüğü Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği, Ankara’da yaşayan Afyonkarahisarlıları bir etkinlikle daha bir araya getirdi

Ankara’nın Kocatepe semtinde yer alan Afyonlular Konukevi’nde düzenlenen etkinlik “Torunu’nun Gözüyle Ali Çetinkaya” konulu konferansla başladı. Ali Çetinkaya’nın torunu olan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili hemşehrimiz Osman Paksüt’ün vermiş olduğu konferansta genel çerçevenin dışına çıkılarak Ali Çetinkaya’nın daha çok bilinmeyen yönleri ele alındı. Paksüt’ün belgelerle birlikte yaptığı anlatım yabancı yazar Hans Kohn tarafından yazılan ve Ali Çetinkaya tarafından Türkçe’ye çevrilen “Türk Milliyetçiliği” adlı eserin incelenmesi ile devam etti. Bakanlığı döneminde Afyonkarahisar’a yaptığı katkıların da anlatılmasıyla konferans son buldu.
Konferansın ardından konuya ilişkin yapılan sohbette Afyon Eğitim Vakfı ve INTES Başkanı Hemşehrimiz Şükrü Koçoğlu, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Eski Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Sacit Yıldız ve diğer katılımcılar soru, görüş ve ek bilgileriyle katkıda bulundular. Programda ayrıca dernek kurucu ve eski genel başkanlarından Ahmet Bodur kısa bir konuşma yaptıktan sonra Ali Çetinkaya’ya yazmış olduğu şiiri katılımcılarla paylaştı.
Konferansın sonunda Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Parsak tarafından Anayasa Mahkemesi Bakan Vekili Osman Paksüt’e plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme