Ankara’da Fay Hattı Var Mı?

Ankara’da fay hattı var mı? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Ankara’da fay hattı var mı? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Bursa Valisi Kimdir? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Özellikle Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve büyük kayıplara neden olan depremlerin ardından birçok insan yaşadığı şehrin deprem bölgesi olup olmadığını araştırıyor. Bu illerden bir tanesi olan Ankara’nın da deprem bölgesi olup olmadığı internette en çok araştırılan konular arasında. Peki, Ankara deprem bölgesi mi? Ankara’da kaç fay hattı var? Gelin Birlikte öğrenelim.

Haber

Depremde en güvenli iller, uzmanlar tarafından fay hatlarına yakınlık ve uzaklıkla ilintili olarak ifade edilmektedir. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor.

Türkiye’nin Karadeniz kıyıları ve İç Anadolu Bölgesi bu fay hatlarına uzak olması hasebi ile diğer bölgelerden daha güvenli olarak ifade ediliyor. Bu nedenle AFAD’ın hazırladığı Türkiye deprem fay hatları haritasına göre Ankara 3. derece riskli deprem bölgesinde yer almaktadır. Ankara’da merkezden geçen ve herhangi bir büyük deprem üretecek diri fay bulunmamaktadır. Ankara il sınırları içindeki alanın %30’u 1. ve 2. derece deprem alanıdır.

Bakmadan Geçme