• Haberler
  • Genel
  • Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar'dan geçmeli – Kocatepe Gazetesi

Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar'dan geçmeli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara-İzmir otoyolu güzergahının Afyonkarahisar'dan geçmesi gerektiğini daha önce söylediklerini, bu durumun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın raporuna da yansıdığını kaydetti Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara-İzmir otoyolu hakkında gündeme getirdikleri talebin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın raporuna girdiğini söyledi. Serteser, '2013 yılı Bilim, Sanayi [&hellip]

Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmeli

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara-İzmir otoyolu güzergahının Afyonkarahisar’dan geçmesi gerektiğini daha önce söylediklerini, bu durumun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın raporuna da yansıdığını kaydetti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara-İzmir otoyolu hakkında gündeme getirdikleri talebin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın raporuna girdiğini söyledi. Serteser, “2013 yılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bir sanayi durum raporu var. Afyonkarahisar’daki eksikliklere bakılırsa işletmelerdeki kurumsallaşmama, eğitim kalitesinin yetersizliği, ulaşımda yetersizlikler. Burası çok önemli. Biz geçen dönem birçok kurum ve kuruluşla, Ankara-İzmir otobanının mutlaka güzergahının Afyonkarahisar’dan geçmesi gerektiğini dile getirmiştik. Aynı konuyu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da belirtiyor. Raporda ‘Otoban yapımında mevcut il güzergahı dikkate alınmalıdır’ deniliyor” dedi.
MARKA İÇİN ÇOK FIRSAT VAR
Serteser, markalaşmanın Afyonkarahisar için gerekli bir kavram olduğunu hatırlatarak “Markalaşma ya da markalaşamama, Türkiye’nin çok önem vermesi gereken konulardan bir tanesi. Patent başvurularımız gelişmiş ülkelere baktığımız zaman çok gerilerde. Dolayısıyla markalaşamama, kurumsallaşamama, sanayicilerimizin büyük hastalıklarından belki de çevre illeri ele aldığımızda, en fazla bilinen markalar Afyon’da olmasına rağmen, bilhassa et ve et ürünleri, termal konularında, hâlâ markalaşamadığımızı gösteriyoruz. Bizim ABİGEM’in içerisinde bu konuyu biz daha önceden biliyorduk. Zafer Kalkınma Ajansı’na bir proje yazıldı. KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması için proje hazırladık” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Önder Çelik de Zafer Kalkınka Ajansı ile birlikte markalaşmayı teşvik amacıyla bir proje hazırladıklarını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme