Ankara Büyükşehir İle Afyon Kardeş Şehir Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı makamında ziyaret etti. Köksal, önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği protokolü imzalayarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin kardeş belediye olacağını açıkladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden önce Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a açık destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ziyaretinde, Afyonkarahisar’da iki belediyenin işbirliği konuları ele alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a seçim sonrası görevinin hayırlı olmasını diledi. Yavaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal, “Mansur Başkan bizim için bir başarılı bir belediye başkanıdır. Ama en önemlisi siyasette abi olarak sağ olun, Belediye Başkanı olarak örnek aldığımız bir insandır. Tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimin hatta tüm Türkiye’nin çok sevdiği, hizmetleriyle, projeleriyle takdir ettiği bir Belediye Başkanıdır. Siyasette de belediye başkanlığında benim rol modelimdir. Afyonkarahisar’da da kendisinin Ankara’da yaptığı hizmetleri, uyguladığı projeleri Afyonkarahisar ölçeğinde de uygulamak için çalışıyorum. Aynı zamanda seçim öncesi de seçimden sonra da kendisi gerçekten bize çok destek oldu. Bu nedenle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde de işbirliği protokolünü imzalayacağız. Ankara Büyükşehir Belediyemizle Afyonkarahisar Belediyesi olarak kardeş belediye olacağız. Kendisi sağ olsun her açıdan bir abi olarak her zaman yanımızda varlığını hissettiriyor. Bütün Türkiye’nin de her kesimden insanın sevgisini, takdirini kazanmış bir insan. Bu siyasette herkese nasip olmayacak bir şeydir. Bunun için de kendisini kutluyorum. Her zaman yanındayız. İnşallah Başkanımızın başarılarının her zaman daim olacağına inanıyorum.” dedi.

“AFYON’DA BÜYÜK BİR BAŞARI KAZANILDI”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a başkanlık görevinin hayırlı olmasını dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben Sayın Başkanıma tekrar hayırlı olsun diyorum. Gerçekten Afyon’da büyük bir başarı kazanıldı. Belki dışarıdan bakıldığı zaman kimse burada başkanımı seçime kazanacağı konusunda inanmayabilirdi. Dışarıdan bakan herkes ön yargılı baktığı için. Ama gerçekten burada önemli bir seçim zaferi kazanıldı. Belediye Başkanlığı önemli bir kurum. Belediye Başkanı kentin annesi babası her şeyidir. Öncelikleri olmalıdır. Öncelikleri kentte yaşayan insanlardır. Köprüler, kavşaklar, asfalt her zaman yapılır. Ama hiçbir zaman ölen bir insanı ve bir şekilde geleceğini kaybeden insanı geriye getiremez. Bu nedenle bizim Ankara’daki önceliğimiz hep insandır. Önceliğimiz insanımızın sağlığı, insan hayatıdır. Özellikle dezavantajlı grupların, çocuklarının hayata eşit şekilde başlaması için desteklerimiz oldu. Seçim döneminde de hemen hemen Türkiye’deki her partiden birçok Belediye Başkan adayı da örnek aldı. Tabi zaman zaman tartışma oluyordu Ankara’da. İşte Mansur Yavaş ne yaptı? Ne yapmadı? Belediyecilik halkı mutlu etme sanatıdır. Dolayısıyla Mansur Yavaş’ın ne yaptığı, ne yapmadığı sorularının cevabını Ankara halkı verdi. Demek ki doğru belediyecilik yaptık. Ankara halkının paralarını boşa götürmedik. Çarçur etmedik. Çılgın proje yapıyoruz deyip halkın tertemiz alın teriyle helal parasını boşa götürmedik. Halkımızın parasını gerçek ihtiyaçlara harcadık ve sonuçta Türkiye rekoru kırarak Ankara halkı beni tekrar göreve getirdi.” diye konuştu.

Haber

“KÖKSAL’IN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz yeni seçilen Belediye Başkanlarımızla halkın onlara duyduğu güveni daha arttırıcı bir şekilde kendileriyle iş birliği yapacağız. Sayın Başkanımla milletvekilliği yaparken de çok sık görüşürdük. Şu anda bir yerde meslektaş olduk. Dolayısıyla biz de bundan sonra ortak projeler yapacağız. Çünkü büyükşehirler çok daha güçlüler. Hem ekonomik yönden hem ekipman yönünden güçlüler. İnşallah ortak projelerle kurtuluşumuzun sembollerinden, en önemlilerinden birisi olan Afyonkarahisar’ı inşallah hep birlikte daha güçlendireceğiz Hem termal turizmin yanında diğer turizm çeşitleriyle, kültür turizmiyle canlandırmak ve başkanımızın seçimden önce verdiği projelere destek olmak amacıyla kendisiyle iş birliği yapacağız. Ben bugün Akşehir’e festivale gidiyordum. Ama hep aklımın ucunda Sayın Başkanıma özellikle bir hayırlı olsun ziyareti yapmak vardı. Malum hala Ankara’da hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bir türlü ayrılamıyoruz. Bir diğer husus da iklim değişikliği nedeniyle ansızın yağışlar başlıyor. Bu nedenle de Ankara’dan ayrılamıyoruz. Bunu fırsat bildim. Akşehir’e giderken, Polatlı’dan direk geçmek varken özellikle Sayın Başkanıma bir hayırlı olsun ziyaretimi geciktirmemek için bir an evvel geldim. Ben kendisini tebrik ediyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum.”

Bakmadan Geçme