Anıtkaya şehitleri törenle anıldı

Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar Merkez Anıtkaya Köyü’nde Büyük Taarruz’un 28 Ağustos 1922 günkü muharebelerinde şehit düşen 12 Subay ve 6 Er'in mezarlarının bulunduğu Anıtkaya Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi   Törene Vali Vekili Mehmet Keklik'in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı [&hellip]

Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar Merkez Anıtkaya Köyü’nde Büyük Taarruz’un 28 Ağustos 1922 günkü muharebelerinde şehit düşen 12 Subay ve 6 Er’in mezarlarının bulunduğu Anıtkaya Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi

Törene Vali Vekili Mehmet Keklik’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Av. Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müdürleri ile Antakyalı vatandaşlar katıldı.
Vali Vekili Mehmet Keklik’in tören alanındaki vatandaşları selamlayarak Zafer Bayramlarını kutlamasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
“BÖLGEDE ÇOK ŞİDDETLİ ÇARPIŞMALAR OLDU”
Törende Öğretmen Üsteğmen Gülsün Kılıç Akın, tarafından Anıtkaya Şehitliği ve Şehitleri hakkında bilgiler verildi. Akın, 13. Süvari Alayı’nın bu bölgede yaptığı taarruz ve baskın saldırılarla Yunan birliklerine zaman kaybettirdiğini söyledi.
Bölgede çok şiddetli çarpışmaların olduğunu dile getiren Akın, şöyle konuştu:
“Bu bölgede yapılan şiddetli muharebeler neticesinde 13, Süvari Alayı Yunan kuvvetlerine ağır kayıplar verdirmiştir. 13. Süvari Alayı’ndan 17 Subay ve 176 er şehit olmuş, 2 subay ile 32 er yaralanmıştır. Şehitler arasında 13. Süvari Alayı Komutanı Binbaşı Galip’te vardır. 13. Süvari Alayı bu taarruzu sonrasında yunan kuvvetlerine zaman kaybettirmiş, büyük taarruza katılacak Türk birliklerine zaman kazandırmıştır. Bu anıt kendilerine Türk milletinin sonsuza kadar yaşatma görevi verilen kahraman şehitlerimizin anısına dikilmiştir. Anıta baktığınızda vatan yolunda şehit olanların teslimiyetteki mutluluğu yüreğinizde hissederek, kendinizi Kurtuluş Savaşı destanını içinde bulacaksınız.”
Daha sonra söz alan Anıtkaya Köy Muhtarı İdris Metiner günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Burada yaşanan çarpışmalarda Türk milleti düşmanlarına ya istiklal ya ölüm diyerek esaret altında yaşayamayacağını en net şekilde vermişlerdir.” ifadelerini kullandı.
Ardından Askeri bando takımı eşliğinde kara, deniz ve hava askeri birlikler ile atlı birliklerin katılımı ile tören geçişi yapıldı.
Anıtkaya’da gerçekleştirilen tören Vali Vekili Keklik ve beraberindekiler tarafından Şehitliğin gezilmesi ve dua edilmesinin ardından sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme