Anıtkaya şehitleri dualarla anıldı

Anıtkaya Şehitliğinde düzenlenen törenle şehitlerimiz saygı ve dualarla anıldı.

Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz ‘un 101’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar Merkez Anıtkaya Köyünde Büyük Taarruz’un 28 Ağustos 1922 günkü muharebelerde şehit düşen 12 subay ve 6 erin mezarlarının bulunduğu Anıtkaya Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Haber

Haber
Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Milletvekilleri; İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ile Anıtkaya köyü halkı katıldı.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın tören alanındaki vatandaşları selamlayarak Zafer Bayramlarını kutlamasının ardından saygı duruşu, saygı atışı gerçekleştirilip akabinde İstiklal Marşı okundu.
Törende İkmal Üsteğmen Necip Fahir Elmas tarafından Anıtkaya Şehitliği ve şehitler hakkında bilgiler verildi. Anıtkaya Köy Muhtarı İdris Metiner, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Askeri bando takımı eşliğinde kara, deniz ve hava askeri birlikler ile atlı birliklerin katılımı ile tören geçişi yapıldı. Anıtkaya’da gerçekleştirilen tören Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve beraberindekiler tarafından şehitliğin gezilmesi Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunulup dua edilmesiyle tamamlandı.

Bakmadan Geçme