• Haberler
  • Gündem
  • Anıl son yolculuğuna uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Anıl son yolculuğuna uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Yargı camiasının sevilen isimlerinden Emekli Hakim Murtaza Anıl vefat etti. Anıl, İmaret Camii’nde dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.MURTAZA ANIL KİMDİR?1933 Osmaniye doğumlu olan Murtaza Anıl, 1963 yılında hakim olarak göreve başladı. Vatani görevini Denizli’de yedek subay olarak yapan Anıl, askerlik sonrası çeşitli illerde hakimlik görevine devam etti. [&hellip]

Yargı camiasının sevilen isimlerinden Emekli Hakim Murtaza Anıl vefat etti. Anıl, İmaret Camii’nde dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
MURTAZA ANIL KİMDİR?
1933 Osmaniye doğumlu olan Murtaza Anıl, 1963 yılında hakim olarak göreve başladı. Vatani görevini Denizli’de yedek subay olarak yapan Anıl, askerlik sonrası çeşitli illerde hakimlik görevine devam etti. Afyonkarahisar’a tayin olduktan sonra burada Asliye Hukuk Hakimliği, Adalet Komisyon Başkanlığı ve Seçim Kurulu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde 16 yıl görev aldı. 1988 yılında Mersin Hakimliği’nden emekli olan Anıl, eşinin Afyonkarahisarlı olması ve Afyonkarahisar’ı çok sevmesi üzerine buraya yerleşti. Anıl’ın Mehmet Anıl, Yavuz Anıl ve Adalet Özgün isimlerinde üç evladı bulunuyor.

Bakmadan Geçme