Anestezi şekli, hastaya göre değişir

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sunduğu yayında konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. SevtapDarçın, 'Anestezi genel ve bölgesel anestezi olmak üzere ikiye ayrılır. Anestezi şekli, anestezi polikliniğinde muayene olan hastaların olacakları ameliyata, yaşlarına ve ek hastalıkları olup olmamasına göre değişir. Dış anestezi, ameliyathane dışında yapılan anestezidir. Bronkoskopi, endoskopi, kolonoskopi gibi işlemler sırasında [&hellip]

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. SevtapDarçın, “Anestezi genel ve bölgesel anestezi olmak üzere ikiye ayrılır. Anestezi şekli, anestezi polikliniğinde muayene olan hastaların olacakları ameliyata, yaşlarına ve ek hastalıkları olup olmamasına göre değişir. Dış anestezi, ameliyathane dışında yapılan anestezidir. Bronkoskopi, endoskopi, kolonoskopi gibi işlemler sırasında dış anestezi uygulanır” dedi.
Özellikle engelli çocukların ağız açma problemleri nedeniyle diş tedavilerinin yapılamadığını söyleyen Darçın, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne başvuran bu tür hastalar belirli günlerde Devlet Hastanesi ameliyathanesinde anestezi altında diş tedavisi olabiliyorlar. Bu konuyu daha önce duymamış olan engelli yakınlarına duyurmuş olalım” şeklinde değerlendirmede bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme