• Haberler
  • Genel
  • Anayasa Mahkemesi, Türk Milleti lehine karar veriyor

Anayasa Mahkemesi, Türk Milleti lehine karar veriyor

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesi'nin Türk Milleti lehine kararlar verdiğini söyledi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesi'nin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili düzenlemeyi iptal ettiğini, bu durumun olumlu karşılandığını söyledi. Şenol, 'Adalet Bakanı HSYK'nın başında olmamalıdır. Aktif siyasetin başında yer alan bir kişinin bu kurumun başında yer [&hellip]

Anayasa Mahkemesi, Türk Milleti lehine karar veriyor

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesi’nin Türk Milleti lehine kararlar verdiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Anayasa Mahkemesi’nin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili düzenlemeyi iptal ettiğini, bu durumun olumlu karşılandığını söyledi. Şenol, “Adalet Bakanı HSYK’nın başında olmamalıdır. Aktif siyasetin başında yer alan bir kişinin bu kurumun başında yer almaması gerekir. Bu durum kuvvetler ayrılığı ilkesine de aykırıdır. Yaşanan bu durumun tamamen hukuka aykırı olduğunu defalarca çeşitli platformlarda dile getirdik. Çok şükür ki bu yasanın hukuk düzenine aykırı maddelerini Türk Milleti adına görev yapan Anayasa Mahkemesi iptal etmiştir” dedi.
ADALET BAKANI’NA YETKİ İPTAL
Adalet Bakanı’nın HSYK’da yetkili olmaması gerektiğini kaydeden Şenol, “Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısını değiştiren Kanun’un, Adalet Bakanı’na verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerinin büyük çoğunluğunu iptal edilmiştir. Davayı esastan görüşerek karara bağlayan Anayasa Mahkemesi heyeti, kanunun Adalet Bakanı’na verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerinin büyük çoğunluğunu iptal etmiştir” diye konuştu.
SAĞDUYULU KARARLAR VERİLDİ
Anayasa Mahkemesi’nin milletin vicdanına ve hukuk düzeninin evrensel kurallarına göre sağduyulu bir karar verdiğini aktaran Şenol, şöyle devam etti:
“Anayasa Mahkemesi milletin vicdanına ve hukuk düzeninin evrensel kurallarına göre çok sağ duyulu bir karar vermiştir, verdikleri bu karardan dolayı Anayasa Mahkemesi üyelerini teker teker kutluyor, kendilerini millet adına tebrik ediyorum.
Öte yandan Anayasa Mahkemesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) elektronik haberleşme sektörüyle ilgili kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veren kanun hükmünü iptal etmiştir.Başvuruyu esastan inceleyen Yüksek Mahkeme, Kanun’un bu maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline hükmetmiştir. Demek ki hala millet adına görev yapan hakim ve savcıların büyük çoğunlukta olduğunu görüyoruz ve buda bizlerin umutlarını daha da arttırıyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme