• Haberler
  • Genel
  • 'Anayasa değişikliği zaruret' – Kocatepe Gazetesi

'Anayasa değişikliği zaruret' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, anayasa değişikliğinin ‘zaruret’ olduğunu belirterek, yaşanan polemiklere milletin hakemliğinde son verileceğine inandığını söyledi. Akıncı, Türkiye’de yargının taraf haline geldiğini savundu Afyonkarahisar Barosu’nun kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle Başkan Celal Mümtaz Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri meslekte 40 yılını doldurmuş Metin Gürer ile 32 yılı geride bırakan Serap Taşpınar’ı ziyaret etti. [&hellip]

“Anayasa değişikliği zaruret”

Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, anayasa değişikliğinin ‘zaruret’ olduğunu belirterek, yaşanan polemiklere milletin hakemliğinde son verileceğine inandığını söyledi. Akıncı, Türkiye’de yargının taraf haline geldiğini savundu

Afyonkarahisar Barosu’nun kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle Başkan Celal Mümtaz Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri meslekte 40 yılını doldurmuş Metin Gürer ile 32 yılı geride bırakan Serap Taşpınar’ı ziyaret etti.
Celal Mümtaz Akıncı, ziyaret sırasında bir gazetecinin “Anayasa paketi değişikliği konusunda AK Partili 50 milletvekilinin imzalarını çekmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Zaman neyi gösterir bilmiyorum. Ama halkın hakemliğinde işin çözüleceğini düşünüyorum.” dedi.
Türkiye’de, anayasa değişikliğinin ‘bir zaruret’ olduğunu ve bunu herkesin uzun zamandan beri ifade ettiğini dile Akıncı, “Türkiye darbe anayasasıyla yönetilmemeliydi’ diye ifade ediliyordu.
Ama bu hakikaten önemli bir gelişme, nasıl olur bilmiyoruz. Daha önceki yaşanan sorunları biliyorsunuz. Halkımız bu tür sorunlara hakem olmuştu. Yine bu anayasa değişikliği konusunda yaşanan polemiklere milletimizin ve halkımızın hakemliğinde son verileceğini düşünüyorum. Bu şekilde kapışmaların yanlış olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
Akıncı, şöyle devam etti: “Türkiye’de yargının taraf haline gelmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Neden Yargı taraf olamaz? Yargı taraflar arası itilafları çözen gruptur. İki taraf itilafa düştük. İtilafa düştüğümüz de nereye gideceğiz? Yargıya gideceğiz. Bizim aramızdaki itilafı kim çözecek? Yargı çözecek.
Yargı kendisinin önüne gelecek konuda ve kendisinin çözmesi gereken konuda açıklamada bulunur da taraf gibi davranırsa o zaman yanlış olur. Referandum ile halkın hakemliği ile iş çözülürse bu badireyi ve sıkıntılı günleri atlatırız diye ümit ediyorum.” (CİHAN)

Bakmadan Geçme