• Haberler
  • Genel
  • Analar başımızın tacı – Kocatepe Gazetesi

Analar başımızın tacı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl protokolü “Anneler Günü” nedeniyle birer mesaj yayınladı Vali Balkanlıoğu, anneler günün kutladı Bir Milletin temelini Aile, ailenin temelini ise Annelerin oluşturduğunu, sağlıklı bir toplumun yetişmesinin Annelere ve Aile ortamına bağlı olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, yayınladığı mesajında tüm Annelerin 'Anneler Günü'nü kutladı Anneliğin, yeri doldurulamayan, sözcüklerle anlatılamayan ve değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki [&hellip]

Analar başımızın tacı

Afyonkarahisar İl protokolü “Anneler Günü” nedeniyle birer mesaj yayınladı

Vali Balkanlıoğu, anneler günün kutladı

Bir Milletin temelini Aile, ailenin temelini ise Annelerin oluşturduğunu, sağlıklı bir toplumun yetişmesinin Annelere ve Aile ortamına bağlı olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, yayınladığı mesajında tüm Annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı

Anneliğin, yeri doldurulamayan, sözcüklerle anlatılamayan ve değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygu olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu mesajında şunları söyledi; “Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, bütün dünya da olduğu gibi ülkemizde de Anneler günü olarak kutlanmaktadır. Sırdaşımız, can yoldaşımız, dert ortağımız, her an iyi ve kötü günlerimizde yanımızda olmaktan mutluluk duyan, yokluk içinde iken bile halinden şikayet etmeyen, şükretmesini bilen, yavrularını ve eşlerini, anne şefkati ile hoş görmesini bilen, kanaatkar, Türk kadınının, ayrıca Şehit Annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum.
Fedakarlıkla ve sabırla dünyanın en ulvi görevini yerine getiren, her biri ayrı bir saygıyı hak eden annelerimiz, hoşgörünün ve merhametin engin kaynağıdırlar. Annelerimizin bizim vatana ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmemiz için harcadığı emekleri hiçbir zaman unutmamalıyız. Barışla dolu bir dünyanın temelleri, annelerimizin yetiştireceği dürüst, sağlıklı bireylerle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle; yerleri doldurulamaz annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet dileklerimizi, başta şehit annelerimiz olmak üzere yaşayan annelerimize ise uzun ömür ve içten sevgilerimi iletiyor ve bütün annelerin Anneler Gününü kutluyorum” dedi. (Kocatepe)

Çoban: Anne baş tacıdır

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusunun şüphesiz annelik duygusu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; karşılıksız sevmenin yegâne temsilcileri olan annelerimizin, yeni nesiller yetiştirmenin yanı sıra gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da aktif görev üstlendiğini söyledi.
Çocuklarını doğuran, son nefeslerine kadar her türlü sorumluluklarını üstlenen, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olan ve canından bir parça olarak gören annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Başkan Çoban, mesajında, “Hoşgörünün, karşılıksız emek, özveri ve sevginin kaynağı olan annelerimiz bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sabrın, sevginin kaynağıdırlar. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır.Yaşamımız boyunca vazgeçmediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz.
Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiç bir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerin her birini ayrı ayrı saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. (Kocatepe)

“Toplumun başarısının temelinde anneler var”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, annelerin, sevgi, saygı, fedakârlık, sonsuz müsamaha ve hoşgörü
kaynağı, şefkat ve merhamet kaynağı,
hayata dair tutunacak dal ve daha nice
vasıflarla anılan kişiler olduğunu bildirdi

Ürün, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ürün mesajında annelerin bir toplumun geleceğindeki rolünün büyük olduğunu belirterek, her çocuğun ilk öğretmeninin anne olması nedeniyle toplumların başarılarının temelinde anneler olduğunu kaydetti.
Ürün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir ülkenin mutlu ve huzurlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçmektedir. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. İşte tam da bu nedenle annelerimizin mutluluğu ve huzuru için çalışmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmak için çaba sarf etmek hepimizin görevi olmalarıdır. Bu vesile ile cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum.” (Kocatepe)

Yılmaz: “Annelerimizi senede bir gün hatırlamak yetmez”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerin, sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlanması gerektiğini söyledi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kutsal varlıklarımız olan annelerimize senede bir gün hatırlamak yetmez diyen Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumumuzun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturuyor. Biliyoruz ki barış dolu, huzurlu, sağlıklı bir dünya şefkatli annelerin yetiştireceği bilinçli, dürüst ve saygılı nesiller sayesinde mümkün olacaktır” diyen Milletvekili Yılmaz; “Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en kıymetli güvencesidir” diye konuştu.
En kutsal varlıklarımız olan annelerin, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olduğunu ifade eden Yılmaz; “Elbette her annenin gözyaşı çok önemlidir ve evlat acısıyla kavrulan yüreklerin telafisi olmayacaktır. Ancak, ‘analar ağlamasın’ temennisiyle sinsi oyunlarını sahnelemenin arayışında olanlara en kalıcı ders ve istismarlarına en etkili karşılık da bizatihi annelerimiz tarafından verileceğinden asla şüphe duymuyorum.”
Bu vatanın kurtulmasında kucaklarında yavruları kağnılarla cephelere mermi taşıyan anaların, aynı zamanda yine bu vatan için nice kınalı kuzular yetiştirdiğinihatırlatan Yılmaz, ‘’Şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerimizin ellerini öpüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Fedakârlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri birer sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. (Kocatepe)

“Tüm annelerimiz değerli, tüm annelerimiz kıymetlidir”

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün,
Anneler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı

Anneliğin dünyadaki en kutsal, en ulvi duygu olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, “Yüce rabbimizin kadınlara bahşettiği çok özel bir hediyedir. Dünyaya bir can getiren, tüm sevgisini, gecesini gündüzünü, tüm emeğini ona vererek onu şekillendiren annelerimiz, en büyük hazinemizdir. Tüm annelerimiz değerli, tüm annelerimiz kıymetli ve tüm annelerimiz eşsizdir. Annelerimizin ne kadar değerli olduğunu hatırlamamız açısından dünyaya gelmemizi sağlayan annelerimize minnet ve şükranlarımızı sunmamıza aracı olan özel bir gündür. Ancak bizler annelerimizin kıymetini sadece bir gün değil yaşadığımız her an bu duyguları hissetmeli ve hissettirmeliyiz. Annelerimizin her an yanında olmalıyız. . Nasıl ki; onlar, bizleri büyük sabırla bu yaşlara getirdi ve hala kaç yaşında olursak olalım bizler için endişe ediyorlar. Bizlerde anne ve babalarımızı kimseye muhtaç etmeden el üzerinde tutmalıyız. Onlar henüz hayattayken merhamet etmeli, saygı, sevgi ve hürmette kusur etmemeli, ziyaretlerini aksatmamalıyız. Her anne eşsizdir, değerini bilelim. Tüm annelerimizin değerli ellerinden hürmetle öpüyorum ve anneler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“Annelerimizin
ellerinden öpüyoruz”

Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, Anneler
Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Annelerin, çocuklarını sadece 9 ay karınlarında değil
doğumdan sonra da hayat boyu sırtlarında
taşıyacak kadar fedakarlık gösterdiklerini
belirten Dr. Fırat, onlara olan şükran borcunun
ne yapılsa ödenmeyeceğini söyledi

Dr. Deniz Fırat, “Anneler Günü” mesajında şu ifadelere yer verdi: “Annelerimiz, değil 9 ay gerçekten de bizleri neredeyse ömür boyu sırtlarında taşıyacak kadar fedakar insanlardır. Bunu eminim hepimiz kabul ederiz. Annelerimiz bizlerin ilk öğretmeni, ilk arkadaşı, ilk can yoldaşıdır. Bir kadına en güzel hediye galiba anneliktir. Bir bebek ile sessiz bir bağ kurmak, onun bakışları ile, onun tebessümü ile mutlu olabilmek ve her türlü sıkıntısına rağmen yine de şikayet etmemek büyük bir merhamet göstergesi aynı zamanda. Ben de bir anneyim ve bu duyguların kıymetini çok iyi biliyorum. Anne ve babalarımızdan duyduğumuz bir söz vardır; “Hele senin de bir çocuğun olsun da gör!” Aslında bu söz onların bize olan düşkünlüklerini anlamamız için bir hayır duasıdır. Anne olmadan annemizin bize olan sevgisini, düşkünlüğünü, korumacılığını tam manasıyla asla bilemeyiz. Elbette ki bir güne sığdırılan her duygu göstermeliktir. Bizim anlayışımızda annenin değeri sadece bir gün ile geçiştirilecek bir şey değil mutlaka. Ama en azından, bugüne kadar annesine sevgisini belli edemeyenler varsa lütfen kapılarını çalıp bugün ellerini öpsünler. Eğer annelerimizi ihmal ediyorsak bugün bunun farkına vardığımız gün olsun. Ben, bütün annelerimizi sevgiyle kucaklıyor ve ellerinden öpüyorum. Anneler günümüz kutlu olsun!” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“Annelerimiz toplumun temel taşı”

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Türk toplumunun temel taşı olan annelerimizin vatanın her karış toprağında emsalsiz emekleri bulunduğunun altını çizen Elibol; “Aile değerlerinin korunması ve yaşatılması için en önemli güvence olan annelerimiz, evlatlarının daha iyi yetişebilmesi, topluma daha çok faydalı olabilmesi için her türlü zorluğa göğüs germiştir. Öyle ki bir annenin yavrusuna gösterdiği sevgiyi, şefkati yeryüzünde hiçbir yerde bulamayız. Dünyanın en kutsal sorumluluğunu sevgi ve şefkat duygularıyla yerine getiren annelerimizin yılda sadece bir gün değil, 365 gün aynı sevgi ile gönüllerde olması dileğiyle Anneler Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” (Kocatepe)

“Annelerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

MHP Merkez İlçe Başkanı Yağcı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen varlık, değerli annelerimizdir. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimiz, sadece yılın bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygusuyla anacağımız en kıymetli varlığımızdır. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanında olmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur. Başta şehit anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerin Anneler Gününü kutluyorum.” dedi. (Kocatepe)

“Gelecek annelerin yetiştirdiği gençlere emanet”

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar
İl Kadın Kolları Başkanı
Hanife Zengin, Anneler Günü
nedeniyle bir açıklama yaptı

Annelerin geleceği inşa eden, topluma hayırlı evlat yetiştiren insanlan olduğunu kaydeden SP İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin, “Annedir dünyamızı elinde şekillendiren. Geleceğimizi inşa eden. Hayırlı bir evlat yetiştirme uğruna kendini feda eden. Öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki, annenin ayakları altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki, anneye öf bile demek yasak kılınmış, annelik vazifesi mukaddes kılınmıştır. Anne merhameti, sevmeyi, fedakârlık yapmayı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, hayâyı, terbiyeyi temsil eder. Ana kucağında atılır bir ömrün temelleridir. Çocukların karakterlerinin oluşumunda annelerin büyük rolü vardır. Bir çocuğun karakterinin yüzde 75’i 0-6 yaş arasında oluşur. Bu şu demektir. Bir medeniyetin karakterinin yüzde 75’i annenin ellerinde şekillenir. Milletler anneye ve anneliğe verdikleri önem kadar büyür ya da küçülür. Çünkü gelecek annelerin yetiştirdiği gençlere emanettir. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, mensup olduğu milletin en büyük gücüdür.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme