• Haberler
  • Genel
  • Anafen’de bilgi yarışması düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Anafen’de bilgi yarışması düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencilerinin yarıştığı bir bilgi yarışması düzenlendi Bolvadin ilçesinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencileri Gonca Dergisi'nden bilgi yarışması yaptı. Yarışmada kıyasıya bir mücadele yaşandı. Bilgi yarışması hakkında bilgi veren Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu Müdürü Süleyman Bilican, Gonca dergisinin bilimsel çocuk dergisi olmasından dolayı öğrencilerin [&hellip]

Anafen'de bilgi yarışması düzenlendi

Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu’nda 4. sınıf öğrencilerinin yarıştığı bir bilgi yarışması düzenlendi

Bolvadin ilçesinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu’nda 4. sınıf öğrencileri Gonca Dergisi’nden bilgi yarışması yaptı. Yarışmada kıyasıya bir mücadele yaşandı.
Bilgi yarışması hakkında bilgi veren Özel Gökkuşağı Anafen İlkokulu Müdürü Süleyman Bilican, Gonca dergisinin bilimsel çocuk dergisi olmasından dolayı öğrencilerin ufuklarının gelişmesi adına önemli olduğunu ifade etti. Bilican şöyle konuştu: “Bireyin toplumsallaşmasını sağlayan eğitim sürecide, bir tür grup sürecidir. Toplumsallaşma konusunda eğitimin bireye yönelik başlıca iş görüleri, ona işbirliği ve iletişim yeterliği kazandıracak toplumsal davranış kalıplarını benimsetmektir. Çocuğun başkalarıyla iyi geçinmesi, işbirliği yapması, duygu ve düşüncelerini paylaşması, başka düşüncelere saygı göstermesi, kendi görüşlerini ortaya koyması, toplumun kurallarını benimseyerek bunlara uyması toplumsal kişilik kazanmasında etkili olan temel belirleyiciler arasındadır. Okul da çocuğun toplumsal bilinç ve karakter oluşumuna büyük ölçüde yardımcı olan bir kurumdur. Çocuğa toplumsal değişmesini sağlayacak davranışları kazandırma işinin hangi etkinlikler yoluyla ve nasıl gerçekleştirileceği konusu bizi doğrudan doğruya öğrenme işine ve onu sağlamak için düzenlenen öğretme sürecine götürür. Bir öğretme-öğrenme süreci içinde çocuğun toplumsal gelişimine katkıda bulunacak ve her koşulda grup etkileşimini destekleyecek grup etkinliklerine yer verilmelidir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme