• Haberler
  • Genel
  • Anafen İlköğretim Okulu’ndan velilere seminer

Anafen İlköğretim Okulu’ndan velilere seminer

Özel Anafen İlköğretim Okulunda velilere 'Okulda ve Evde Mutlu Çocuklar' konulu bir eğitim semineri düzenlendi Psikolojik Danışman ve Rehberlik uzmanı Ziya Köse tarafından verilen seminerde çocuklarla olan iletişimin çocuğun başarılı veya başarısız olması üzerinden yapılmaması, çocuklar arasında rekabet oluşturulmasının yanlış olduğunu, çocukların yapmasını istediğiniz şeyleri olumlu cümlelerle ona ifade edilmesi gerektiğini gibi konular üzerine vurgu [&hellip]

Anafen İlköğretim Okulu'ndan velilere seminer

Özel Anafen İlköğretim Okulunda velilere “Okulda ve Evde Mutlu Çocuklar” konulu bir eğitim semineri düzenlendi

Psikolojik Danışman ve Rehberlik uzmanı Ziya Köse tarafından verilen seminerde çocuklarla olan iletişimin çocuğun başarılı veya başarısız olması üzerinden yapılmaması, çocuklar arasında rekabet oluşturulmasının yanlış olduğunu, çocukların yapmasını istediğiniz şeyleri olumlu cümlelerle ona ifade edilmesi gerektiğini gibi konular üzerine vurgu yapıldı.
“Çocukları anlamaya çalışın”
Anne ve babaların çocuklarını anlamaya çalışmalarını ifade eden Psikolojik Danışman ve Rehberlik uzmanı Ziya Köse; “Anne-baba olarak hem kendinizi hem çocuğunuzu anlamaya çalışın ve eksiklerinizi tamamlamaya gayret edin. Çocuğunuzun olumlu yönlerini görmeyi de ihmal etmeyin. Paylaşımcı bir iletişimle çocuğunuz eksiklerini tamamlamaya daha istekli olacaktır. Anne-babanın yoğun meşguliyetler içinde zamanını iyi yönetememesi ve çocuğunu birebir dinlemeyi ihmal etmesi bu fırsatı kaçırmasına yol açar. Çocuğun dikkat dağınıklığı olabilir. Bu, kısmen veya tamamen tedavi edilebilecek bir problemdir. Çocuğun gelişimsel ve zekâ ile ilgili problemlerini anne-babaların çoğu erken yaşlarda fark eder. Dikkat dağınıklığı ise nispeten daha zor anlaşılır ve tam olarak bir uzman tarafından tespit edilebilir. Öğrencilerinize öğrenilmiş çaresizlikler yaşatmayın onları sürekli olumlu ifadelerle ve cümlelerle motive edin.” şeklinde konuştu.
“Herkesin eksik ve
kusurları olabilir”
Eğitim seminerinde konuşan Bolvadin Özel Anafen İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ersin Durmaz ise, eğitimin uzun bir süreç olduğunu söyledi. Durmaz; “Herkesin eksik ve kusurları olabilir. Bu seminerdeki amacımız aileler olarak bilmeden yaptığımız yanlış davranışları ortadan kaldırmak ve öğrencilerimizin daha iyi yetişmesini sağlamaktı. Anafen ailesi olarak bu tür seminerlere katılarak çocukların eğitiminde sizinle beraberiz mesajı veren ailelerle ve öğrencileriyle daha sorunsuz bir eğitim süreci geçiriyoruz. Böyle duyarlı ailelerin çocuklarının daha başarılı olduklarını gözlemliyoruz. Ziya Köse’ye ve seminere katılan tüm velilerimize teşekkür edi-yoruz.” dedi.
Program Anafen İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ersin Durmaz’ın Ziya Köse’ye çiçek sunmasısona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme