• Haberler
  • Genel
  • 'Anadolu'nun değişimi Afyonkarahisar'dan başlayacak' – Kocatepe Gazetesi

'Anadolu'nun değişimi Afyonkarahisar'dan başlayacak' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevini sürdürürken Milletvekili Aday Adaylığı için İl Başkanlığı'ndan istifa eden Yalçın Görgöz, 7 Haziran 2015'te yapılacak seçimlerde CHP'nin iktidara geleceğini belirtti Siyasi hayatına Sosyaldemokrat Halkçı Parti ile başlayan, aynı zamanda sendikacılık faaliyetlerini sürdüren, SHP'nin CHP ile birleşmesinden sonra CHP'ye emek veren Yalçın Görgöz, Gazeteniz Kocatepe'nin sorularını yanıtladı. Görgöz, 'Anadolu'nun değişimi [&hellip]

“Anadolu’nun değişimi Afyonkarahisar’dan başlayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevini sürdürürken Milletvekili Aday Adaylığı için İl Başkanlığı’ndan istifa eden Yalçın Görgöz, 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimlerde CHP’nin iktidara geleceğini belirtti

Siyasi hayatına Sosyaldemokrat Halkçı Parti ile başlayan, aynı zamanda sendikacılık faaliyetlerini sürdüren, SHP’nin CHP ile birleşmesinden sonra CHP’ye emek veren Yalçın Görgöz, Gazeteniz Kocatepe’nin sorularını yanıtladı. Görgöz, “Anadolu’nun değişimi Afyonkarahisar’dan başlayacak” dedi. Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yer olduğunu vurgulayan Görgöz, “AKP de burada otel lobilerinde kurulmuştu. Biz AKP’yi, kurulduğu yerden sandığa gömeceğiz” diye konuştu. İşte Görgöz’ün açıklamaları:
VATANDAŞIN FİKİRLERİNİ SORUYORUZ
Gazeteniz Kocatepe: 29 Mart’te Cumhuriyet Halk Partisi’nde önseçim, 7 Haziran’da da milletvekilliği genel seçimleri var. Bununla ilgili Yalçın Görgöz hangi hazırlıkları yapıyor?
Yalçın Görgöz: Yaklaşık 2 suçuk yıl il başkanlığından sonra tabii ki çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Havalar müsait olduğu sürece köy, kasaba. İlçelerimizle ilişkilerimiz, diyaloglarımız devam ediyor. Her gittiğimiz köyde, kahvehanede ‘Nasıl bir Cumhuriyet Halk Partisi görmek istersiniz’ diye soruyoruz. Çözüm yollarını birlikte bulmak durumdayız, diyoruz. Sorunlara çözümün vatandaşlarla birlikte bulunabileceğini söylüyorum. Onların da bu yaklaşımımıza çok iyi geri dönüşlerini alıyoruz. İlk defa kendilerine danışan bir milletvekili aday adayı gördüklerini söylüyorlar. Bizim en büyük sıkıntımız insanların suskunluğu. Halk üzerinde büyük bir baskı var. Ben, bunu aşmak gerektiğini düşünüyorum. Halk, sorduğunuzda kendi derdini saatlerce anlatabiliyor.
ANLATTIKLARIMIZA DEĞER VERİLİYOR
Sadece CHP’liler mi görüşüyorsunuz?
Ben bir çalışmaya gittiğim zaman, CHP dışındaki partilere oy vermiş kişilerin çoğunlukta bulunduğu kahvehaneleri özellikle ziyaret ediyorum. Köy odalarında da aynı şekilde hareket ediyoruz. Asıl verimli çalışmanın bu olduğunu düşünüyorum. Bölünmüşlük hissini kırmak gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak konuştuğumuzda, cümlelerimizin dikkate alındığını görüyoruz. Biz 2 buçuk yıllık il başkanlığı döneminde ilimizin ve ülkenin sorunlarını dile getirmemiz, bu süre içinde köy-kasaba demeden partimizi anlatmaya çalışmamız, bir aşinalık kazandırmış insanlara. ‘Seçimlere 3 buçuk ay kala ben geldim’ demiyoruz. Çok rahat bir çalışma içinde buluyorum kendimi. Başka partilere oy veren vatandaşlarımız da, bizi sıcak karşılıyor.
Oy alacağınız kitle de CHP’lilerin yanında diğer partilere oy veren vatandaşlar…
Tabii ki. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’ne yöneltilecek eleştirileri de dinlemeli ve o eleştirilerden bir şeyler öğrenmeliyiz.Neden biz onlara uzak kalmışız, bunun araştırmasını da yapıyoruz.
Çalışmalarınız aynı zamanda anket niteliğinde mi?
Biz gittikten sonra birbirileri ile değerlendiriyorlar. Neden geldiler, ne umdular, ne buldular diye tartışıyorlar. Mesela Değirmenayvalı’ya gittiğimizde ‘Bir dahaki sefere daha geniş zaman ayır’ dediler. Dezavantajımız, akşamdan sonra çalışmak durumunda kalıyoruz. Gündüz kahvehaneler ve köy odaları boş kalıyor; akşam saatlerinde dolmaya başlıyor. Biz de siyasi çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. İnsanlar, güven duyduğu kişilere karşı daha samimi davranıyor. İçin döküyor. Onları dinleryip bu toprakların insanı olduğumuzu ortaya düzgün şekilde koyduğumuz zaman daha samimi bir ortamla karşılaşıyoruz.
CHP, HALKIN PARTİSİDİR
Hükümet yetkilileri, ‘CHP muhalefet. Hiçbir şey yapamaz’ diyorlar. Siyasi çalışmalarınızda bunun etkisini görüyor musunuz?
Belediyelerimizden örnek veriyoruz. Afyonkarahisar’daki CHP’li belediyelerin ne kadar gayret içinde olduğunu, kısa sürede nasıl başarılı olduklarını anlatıyoruz. Ülkenin durumunu, nereden nereye gelindiğini halkımız çok iyi biliyor. Çok fazla politika yapmaya gerek yok. Vatandaşlar, alternatifin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu görüp sahiplenmek istiyorlar. Bütün imkansızlıkları, yapabileceklerimizin ne kadar zor olduğunu, bu yoğun sıkıntılar içinde onlar da kabul ediyor. Tek parti iktidarının sonunun geldiğini söylüyorlar. Artık AKP’nin sonu geldi, diyorlar. Vatandaşın kazanılmış hakları var. Yardımlar var. Onların kaybolmasından korktuklarını, çünkü o yardımlarla kendilerine bir dünya kurduklarını açık açık söylüyorlar. AKP, farklı bir bağımlılık oluşturmuş. Belki 20 milyonu geçen kişi, ‘Ben AKP giderse yaşayamam’ hissinin yaşandığını görüyoruz. Onlara, onurlu insanların çalışarak daha mutlu olacağını söylüyoruz. Sosyal devlet gereği bu yardımların devam edeceğini aktarıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin elitlerin değil halkın partisi olduğunu vurguluyoruz. Vatandaşlar, bunu duyunca çok mutlu oluyor.

ÖNSEÇİM, CHP’YE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR

Önseçimde nasıl bir hava olur?
Aday adaylarımızın netleşmesi gerekiyor. Kısa bir süre sonra aday adaylarının durumu netleşecek. Ben varım, Burcu Kayıkçı var, Bekir Kasap var, Tuğrul Akkuş’un adını duyuyorum. Yaklaşık 20 civarında aday adayı çıkar diye düşünüyorum. En başta Sayın Genel Başkanımıza ve Parti Meclisimize çok çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da olduğu gibi birçok ilde parti içi demokrasiyi doyasıya yaşayacağımız önseçim istiyorduk; biz bunu coşkuyla karşıladık. Yaklaşık 1-1 buçuk aydır önseçim istiyoruz diye paylaşımlarda bulunuyorduk. Önseçim, her aday adayının CHP’li üyeler üzerinden çalışacağını, her üyemizin de aktif hale getireceğimizi ifade ediyor. 20 ayrı yerde CHP adına çalışma yapılacak. Bu durum, partimize büyük bir ivme kazandıracaktır. CHP, önseçimden sonra 8 Haziran sabahı en az 2 milletvekili çıkaracağına, 3’ü de zorlayacağına inanıyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. CHP 3 milletvekilini de zorlayacaktır. Her geçen zaman, sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın söylemlerinden halkın ne kadar uzaklaştığını gösteriyor bize. O vaatlerle, dini söylemlerle, bu işin olmadığını gördü vatandaşlarımız. Gelinen noktada AKP’ye güven duyulmuyor. Yüzde 35’lere düşen bir AKP, yüzde 30’ları düşen bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu durum, CHP’ye iktidarn yolu açacaktır. Türkiye genelinde baktığımızda HDP’nin baraj sıkıntısını olmadığını düşünüyorum. Bu da AKP açısından sıkıntı verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi burada yüzde 35’in üzerinde bir sonuç alarak birinci parti olacaktır. Önseçim, Türkiye genelinde müthiş bir rüzgar estirecektir.
-Halkın CHP’ye yönelimi artacak mıdır?
Önseçimin çok ciddi bir atılım olduğunu düşünüyorum. Diğer partilerin de önseçim konusunda CHP’ye imrendiğini biliyorum, gıpta ile izlediklerini biliyorum. Yapamayacaklarını da biliyorum.
2011’de de bunu gördük.
Biz demokrasiyi, özgürlükleri savunan bir partinin temsilcileriyiz. Parti içinde özgürlükleri savunamazsak, kendimizi anlatamayız. 2011’de oy artışı ile milletvekilimizi seçtik.

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

-CHP’nin davası nedir?
CHP ulusal ve evrensel bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşmesi için çalışan bir partidir. Bütün dünyada barış ve kardeşliğin sağlanması için çalışır. Çözüm Süreci’nin hiç samimi olduğunu düşünmüyorum. Halka güzel sözler söylerek Çözüm Süreci ilerlemez.

ANKARA’DA EVİM OLMAYACAK

CHP iktidar olursa ne değişecek? Yalçın Görgöz milletvekili olduğunda ne değişecek?
Ülkemizin gerçekten çok acilen her yerde çalışan milletvekillerine ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin çok aktif olması gerekiyor. Değişik zamanlarda dile getirdim. Önseçimde başarılı olacağımıza inanıyorum. CHP, emeğe çok değer verir. CHP tabanı önce emeği olan insanları bir yere taşır. Bunu geçmişte de yaşadık. Bunun için ben kendimi çok şanslı görüyorum. İnşallah böyle bir şey bize nasip olursa, farklı bir profile sahip olacağım. Benim Ankara’da evim olmayacak. Çünkü bizim artık devrimi, değişimi Anadolu’dan başlatmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına iktidarı bile yeterli olmayacak. Giderek güçlenen bir Cumhuriyet Halk Partisi, giderek güçlenen bir demokrasiye ihtiyacımız var. Hiç durmadan çalışmak gerekiyor. 1 milletvekili, 2 milletvekili bizi tatmin etmemeli. Çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Ben Türkiye’nin milletvekili olduğumuza göre, bütün Türkiye’de koşturan, bütün zamanını halkın sorunlarını çözmek için uğraşan bir Yalçın Görgöz görecek ülkemiz. Ben Afyonkarahisar’ın örnek bir il olmasını istiyorum. Bunu milletvekiliyle, kazanacağımız belediye başkanı ile, il örgütü ile birlikte çalışarak örnek hale getirebiliriz. Çok sorunlarımız var. Konuşarak çözemeyiz. Bu sorunların üzerine gireceğiz. Halkımız mutlu olmayacaksa biz de mutlu olamayız. Cumhuriyet nasıl bu topraklardan kurulmuşsa, AKP de nasıl otel lobilerinde Afyon’da kurulduysa, biz tekrar Afyon’dan AKP’yi sandığa gömüp değişimi başlatacağız. Bunun için de neler yapacağımızı biliyorum. MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme