• Haberler
  • Ekonomi
  • 'Anadolu sermayesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atıyor'

'Anadolu sermayesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atıyor'

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Anadolu sermayesinin kurumsallaşma yolunda attığı önemli adımlarına tanık olduklarını ifade ederek, aile işletmelerinin kurumsallaşmasının yeni jenerasyonlara ve kuşaklara devretmesinin çok önemli olduğunu söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türk Standardları Enstitüsü'nden aldığı belgelerin takdim töreni, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Dr. Adem Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi [&hellip]

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Anadolu sermayesinin kurumsallaşma yolunda attığı önemli adımlarına tanık olduklarını ifade ederek, aile işletmelerinin kurumsallaşmasının yeni
jenerasyonlara ve kuşaklara devretmesinin çok önemli olduğunu söyledi

Haber

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Standardları Enstitüsü’nden aldığı belgelerin takdim töreni, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Dr. Adem Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya, Genel Sekreter Ali Şenol ile TSE heyeti ve basın mensupları katıldı.
“YOLLARIN BULUŞMA NOKTASI”
Belge töreninde konuşan TSE Başkanı Dr. Adem Şahin, “Afyonkarahisar yolların buluşma noktasında doğal ve kültürel zenginlikleriyle turizm merkezi olmasının yanı sıra önemli bir ticaret şehridir. Sektör çeşitliliği bakımından birçok zenginliğe sahip olan Afyonkarahisar’da; mermer başta olmak üzere, gıda, hayvancılık, toprak sanayi, termal turizm ve seracılık önde gelen sektörlerdir. Özel sektörün de yatırımlara yönelmesiyle İlimiz sanayileşmede yeni bir döneme girmiştir. Türkiye genelindeki 341 OSB’nin yüzde 2,6’sının Afyonkarahisar’da bulunması sanayi gelişiminin yaygın olduğunu göstermektedir. İlimiz sınırları içerisinde çıkarılan mermer ise farklı biçimlerde işlenmek suretiyle yurt içine ve yurt dışına satılmakta, yörenin geçim kaynağı özelliğini korumaktadır. Bunun yanında un, yem, tuğla, yağ ve lâstik vb. imalât sektöründeki yatırımlar sanayileşme sürecini belirgin olarak ortaya koymaktadır. Başlangıçta tarıma dayalı olarak gelişme gösteren sanayi sektörü, günümüzde çeşitlilik göstererek gelişimini sürdürmektedir. Eskiden beri bilinen kaymak ve kaymaklı şeker üretimi ile birlikte sucuk üretimi, şehir ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Birbirinden lezzetli Coğrafi İşaret tescilli ürünleri; geleneğimizi yaşatan yöresel tatları ve damak zevkine hitap eden yemekleri ile Afyonkarahisar, gastronomi alanında da önde gelen şehirlerimizdendir.” dedi.
“REKABETTE AYAKTA
KALMAK GEREKİYOR”
Dünyada hızlı bir rekabetin olduğunu kaydeden Şahin, “Mevcut dünya düzeninde ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu da ancak kuruluşlarda tasarım aşamasından başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla olacaktır. Bahsettiğim kalite yönetim sistemi; beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile memnuniyetin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir standarttır. Bu standart, hizmet ve üretim ayrımı olmaksızın her sektör için uygulanabilmektedir. Standart doğru anlaşılıp, doğru uygulandığında güçlü bir yönetim sistemini temsil eder. Sistem doğru şekilde uygulandığında; kuruluşta kalite anlayışının gelişimini, karın, verimliliğin ve pazar payının artmasını, etkin bir yönetimi, maliyetin azalmasını, çalışanların memnuniyetini, kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi, tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü, iadelerin azalmasını, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanabilirliği sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.
“ATSO’NUN BELGELERİ
ÖRNEK OLSUN”
Şahin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın TSE’den aldığı belgelerin örnek olmasını dileyerek şöyle devam etti:
“Afyon Ticaret ve Sanayi Odası almış olduğu belgelerle üyelerine, paydaşlarına, ilgili ve ilişkili olduğu kurum ve kuruluşlara standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir hizmet sunduğunu tescilliyor. Ticaret ve Sanayi Odamızın, göstermiş olduğu duyarlılığın diğer oda ve borsalarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Belgelerimizin ATSO’ya hayırlı olmasını diliyorum. Belgenin hazırlanmasında, süreçlerin yürütülmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve ATSO’nun kıymetli personeline de teşekkür ediyorum.”
SERTESER, ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Bugün burada Adem Hocamız’ı ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi TSE Başkanlığı’ndan da önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Camiası’nın çok yakından tanıdığı, 2007 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e hizmet eden, TOBB ETÜ Rektör Yardımcılığı, Genel Sekreterliği ve Rektörlüğü yapan değerli bir Hocamız. Öncesinde de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’da Müsteşarlık görevini yerine getirmiştir. Hocamız, TSE Başkanlığı görevine başladığı günden itibaren de TSE’ye önemli katkılar yapmıştır.Afyonkarahisar’ı Hocam gayet güzel anlattı. Birçok sektör çeşitliliği olan, birçok standardı barındıran, önemli derecede ihracatı olan bir il. Biz ihracatımızı yeterli bulmuyoruz, Premier Lig dediğimiz, ihracatta 1 milyar doları aşan iller arasına girmek istiyoruz, bunun için de çalışıyoruz. Hem ihracatta, hem de üretimde kalite ve standart çok önemli. Bugün Afyonkarahisar’da iki firmamıza, kurumumuzda olduğu gibi Başkanımız belgelerini törenle takdim ettiler. Bizim işletmelerimize Başkanlık düzeyinde takdim törenlerinin yapılması işletmelere ve kurumlara ayrı bir şevk veriyor; bu konunun önemini artırıyor. Bu nedenle size teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından ATSO’nun TSE’den aldığı belgeler, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e takdim edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme