Anadolu Project izleyenlerden tam not aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 19. Bahar Şenlikleri kapsamında AKÜ Kültür ve Sanat Kulübü tarafından düzenlenen “Anadolu Project” adlı halk oyunları gösterisi, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde sergilendi Gösteriye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hilmi Uçan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kenan Çağan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve [&hellip]

Anadolu Project izleyenlerden tam not aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 19. Bahar Şenlikleri kapsamında AKÜ Kültür ve Sanat Kulübü tarafından düzenlenen “Anadolu Project” adlı halk oyunları gösterisi, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde sergilendi

Gösteriye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hilmi Uçan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kenan Çağan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve Afyonkarahisarlı katıldı. İki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümünde sergilenen “Zeybeklerin Yedi Bölgeye Çıkışı”, Kütahya Halk Eğitim Merkezi Geleneksel Kütahya Ekibinin “Zeybek Alayı”, AKÜ Kültür ve Sanat Kulübü Ekbinin Denizli ve Fethiye yöresine ait teke oyunu ve AKÜ Ada Dans Kulübünün Artvin Ekibinin halk oyunlarının ardından ikinci bölümde eğitmenliğini Cemal Özkızıltaş ve sanat yönetmenliğini Okt. Haykad Kulaboğa’nın yaptığı AKÜ Kültür ve Sanat Kulübü Ritim Grubu, AKÜ Kültür ve Sanat Kulübü Karadeniz Ekibi, Kütahya Halk Eğitim Merkezi Stilize Kütahya Ekibi ve AKÜ Kültür ve Sanat Kulübünün Halay Ekibinin gösterisinin ardından final, Kurtuluş Savaşının canlandırılmasıyla yapıldı.
Sanat yönetmenliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Okt. Ali Haykad Kulaboğa’nın ve müzik yönetmenliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Okt. Uğraş Önal Burç’un yaptığı gösterinin dans ve kareografileri Öğr. Grv. Mehmet Sevim tarafından hazırlandı. Gösteride sergilenen halk oyunları AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan Öğr. Grv. H. Can Kay, Öğr. Grv. Ali İhsan Aksu, Hüseyin Albayrak, Öğr. Grv. Mehmet Sevim, Seda Karaman, Hüseyin Albayrak, Oktay Arslantaş eğitmenliğinde hazırlandı.
Gösteride, halk oyunlarına AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri bağlama, cura, kapuz, şelpe, divan, kabak kemane, nefesli çalgılar, bas gitar, gitar, klavye, ritim sazlar ile eşlik ederken, türküler Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Emre Oral Burç ve AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Özlem Elitaş tarafından seslendirildi.
Gösteri sonunda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, etkinliği düzenleyenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek, birer plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme