• Haberler
  • Genel
  • Anadolu Müzeleri Berlin’de bulaşacak – Kocatepe Gazetesi

Anadolu Müzeleri Berlin’de bulaşacak – Kocatepe Gazetesi

'Anadolu Müzeleri Berlin’de Buluşuyor” projesi kapsamında, Almanya’daki Pergamon Müzesi ile işbirliği sağlanacak. Proje kapsamında Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü ile de ortak çalışmalar yürütülecek Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Çıpan, Mevlana Müzesi’nde yapılan proje tanıtım toplantısında, proje kapsamında Konya Müze Müdürlüğü, Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü, Akşehir Müze Müdürlüğü, Arkeologlar Derneği Konya Konya Şubesi ile Almanya’dan [&hellip]

Anadolu Müzeleri Berlin'de bulaşacak

“Anadolu Müzeleri Berlin’de Buluşuyor” projesi kapsamında, Almanya’daki Pergamon Müzesi ile işbirliği sağlanacak. Proje kapsamında Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü ile de ortak çalışmalar yürütülecek

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Çıpan, Mevlana Müzesi’nde yapılan proje tanıtım toplantısında, proje kapsamında Konya Müze Müdürlüğü, Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü, Akşehir Müze Müdürlüğü, Arkeologlar Derneği Konya Konya Şubesi ile Almanya’dan Pergamon Müzesi’nin ortak çalışmalar yürüteceğini söyledi.
Proje koordinatörlüğünü Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özdemir Koçak’ın, Prof. Dr. Ramazan Çalık’ın ve öğretim görevlisi Deniz Yalçınkaya’nın birlikte yürüttüğünü anımsatan Çıpan, “Projenin hedefi, proje kapsamındaki müzeler arasında muhtelif açılardan bir işbirliği oluşturmaktır. Müze personelinin, karşılıklı ziyaretlerle ve eğitimlerle daha nitelikli farklı bir noktaya taşınmasına hizmet etmektir” dedi.
Konya Müze Müdürü Yusuf Benli ise projeyle birlikte, müzecilikteki gelişmelerin, teşhir ve tanzim durumlarının, eserlerin restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgilerin gelecek kuşaklara aktarımıyla ilgili çeşitli fikir alışverişlerinde bulunulacağını dile getirdi.
Proje koordinatörlerinden Yalçınkaya da Konya’da görülmeye değer çok sayıda tarihi ve kültürel değer bulunduğunu söyledi.
Konya ve çevresinde sadece Türk tarihine değil dünya tarihine de ait çok sayıda eserin bulunduğunu aktaran Yalçınkaya, şunları kaydetti: “Almanya’dan gelen arkadaşlarımızla Konya’daki müzeleri gezerek buradaki müzelerin durumuna bakıyoruz. Daha sonra Almanya’daki müzeleri ziyaret ederek durumu yerinde inceleyeceğiz. Ayrıca müzeciliğe meraklı, konusunda başarılı olan Selçuk Üniversitesi Tarih, Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümlerinden seçeceğimiz gönüllü bir gruba müzecilikle ilgili eğitim vereceğiz. Bu grubun bir kısımını Berlin’e, yerinde eğitim almaları için götüreceğiz. Proje sonrasında bir rapor hazırlayarak Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü vasıtasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştırmaya çalışacağız. Berlin’deki büyük müzelerle kardeşlik anlaşması imzalayarak, ileride ortak çalışmalar gerçekleştirerek işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme