• Haberler
  • Siyaset
  • 'Anadolu kapılarını açan Malazgirt, Anadolu'da yaşama iradesinin tecellisi Kurtuluş Savaşıdır'

'Anadolu kapılarını açan Malazgirt, Anadolu'da yaşama iradesinin tecellisi Kurtuluş Savaşıdır'

DP Lideri Gültekin Uysal, 'Büyük Taarruz mu Malazgirt mi?'algısının doğru olmadığını söyledi. Uysal, 'Türk Milletimize Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'dir. Aynı zamanda bilmeliler ki Anadolu'da kalma, yaşama irademizin tescili olan Büyük Taarruz ile Kocatepe'den başlayan, Kurtuluş Savaşı'dır' dedi   Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, kamuoyunda 'Büyük Taarruz mu Malazgirt mi' [&hellip]

DP Lideri Gültekin Uysal, “Büyük Taarruz mu Malazgirt mi?”algısının doğru olmadığını söyledi. Uysal, “Türk Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’dir. Aynı zamanda bilmeliler ki Anadolu’da kalma, yaşama irademizin tescili olan Büyük Taarruz ile Kocatepe’den başlayan, Kurtuluş Savaşı’dır” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, kamuoyunda “Büyük Taarruz mu Malazgirt mi” algısı oluşturulmaya çalışılarak tartışmalara yol açıldığını iddia etti.
“KAZANILAN ZAFERLER DE,
BEDELİ ÖDENEN
MAĞLUBİYETLER DE BİZİM”
AK Parti’nin Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferi’ni görmezden gelerek Malazgirt Zaferi’ni ön plana çıkarmaya çalıştığını ileri süren Uysal, “Oysa anlamaları gerekiyor ki Türk Milleti’nin tarihi yürüyüşü içinde kazandığı zaferler de bedelini ödediği mağlubiyetler de bizimdir. En kısa sürede memleketi bu AK Parti felaketinden kurtaracağız. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimiz AK Parti dâhil tüm felaketlerden kurtulacaktır. İslam coğrafyasındaki Suriye, Irak ve son olarak Afganistan ülkelerinin aynasında kendimize baksak Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak isteyenlere dahi Cumhuriyet’in bizlere sunduğu hukuk, huzur, güvenlik, refah ve fırsat eşitliğinin anlamını, kıymetini anlarız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini; geçmişini yok varsayarak Atatürk başta olmak üzere kurucu kadro ve değerlerini örseleyen ancak öte taraftan ise bu Cumhuriyetin her tür imkân ve imtiyazından azami derecede yararlanan AK Parti iktidarı bilmelidir.” dedi.
“YAŞAMA İRADESİNİN
TECELLİSİ KURTULUŞ
SAVAŞIDIR”
“AK Parti hala yanlışta yarışıyor. Sakarya Savaşı ve Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferi’ni görmezden gelerek Malazgirt’i ön plana çıkarmaya çalışıyor.” diyen Uysal şunları kaydetti: “Oysa bilmiyorlar ki Malazgirt Zaferi de bizim, Sakarya ve Dumlupınar Zaferi de bizimdir. Birbiri ile zaferleri yarıştırmak, kıyas yapmak yerine, anlamaları gereken gerçek şudur; Türk Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’dir. Aynı zamanda bilmeliler ki Anadolu’da kalma, yaşama irademizin tescili olan Büyük Taarruz ile Kocatepe’den başlayan, Kurtuluş Savaşı’dır. AK Parti zihniyeti tarihe şark kurnazlığıyla, ‘alakart menü’ olarak bakıyor. Beğendiğini alıyorlar, beğenmediğini almıyorlar. Oysa anlamaları gerekiyor ki Türk Milleti’nin tarihi yürüyüşü içinde kazandığı zaferler de bedelini ödediği mağlubiyetler de bizimdir.” Gültesin Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Velhasıl hiçbir millet ve devlet AK Parti’nin Türkiye’ye yaşattığı travmaya benzer süreçlerle çok uzun gidememiştir. En kısa sürede memleketi bu AK Parti felaketinden kurtaracağız. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimiz AK Parti dâhil tüm felaketlerden kurtulacaktır.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme