• Haberler
  • Genel
  • Ana sınıfı öğrencilerini hayata bağlayacak proje

Ana sınıfı öğrencilerini hayata bağlayacak proje

Afyonkarahisar’da doğal afetlerle ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün öncülüğünde uygulanan 'Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın' projesi ile anaokulu öğrencilerinin bilinçlenmesi hedefleniyor. Proje Koordinatörü Murad Tiryakioğlu, proje dahilinde kenteki 10 bin çocuğa aktivite kitabı, çocuk şarkısı ve bilgisayar oyunuyla ulaşacaklarını kaydetti Birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde bulunan Afyonkarahisar’da [&hellip]

Ana sınıfı öğrencilerini hayata bağlayacak proje

Afyonkarahisar’da doğal afetlerle ilgili yeni bir çalışma başlatıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün öncülüğünde uygulanan “Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın” projesi ile anaokulu öğrencilerinin bilinçlenmesi hedefleniyor. Proje Koordinatörü Murad Tiryakioğlu, proje dahilinde kenteki 10 bin çocuğa aktivite kitabı, çocuk şarkısı ve bilgisayar oyunuyla ulaşacaklarını kaydetti

Birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde bulunan Afyonkarahisar’da doğal afetlere karşı bilinçlendirme faaliyeti kapsamında yeni bir proje yürürlüğe girdi. Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın adını taşıyan proje çerçevesinde, ilk olarak pilot okul seçilen merkez Atatürk İlk Okulu Ana Sınıfı’ndaki öğrencilere doğal afet ve afetten korunma bilinci aşılanıyor. Projenin sonraki aşamalarında ise aktivite kitabı, çocuk şarkısı, bilgisayar oyunu ve animasyon filmi içeren bir kompakt diskin Afyonkarahisar’daki tüm okullara ulaştırılması amaçlanıyor.
PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün birlikte yürüteceği projenin basın tanıtım toplantısı Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan katıldı.
TİYATRO OYUNU DA SERGİLENECEK
Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü ve AKÜ İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Dünyada ve Türkiye’de görülen ve görülmesi muhtemel afetler hakkında bilgilerin eğlenceli oyunlarla aktarıldığı uygulama aşamasını tamamlayıcı geziler programa dahil edilmiştir. Uygulama aşamasının tamamlayıcılarından bir diğeri ise Mayıs ayında Atakalp Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu tarafından sergilenecek Kim Korkar Depremden? isimli çocuk oyunu olacak” dedi.
10 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK
TRT Çocuk ile bir çizgi film hakkında yazışmaların sürdüğünü hatıratan Tiryakioğu, “Projenin en önemli çıktısı ekip tarafından kaleme alınan aktivite kitabı ve afetlerden korunmanın yolarını vurgulayan bir çocuk şarkısı, bilgisayar oyunu ve animasyon filmi içeren aktivite kompakt diski. Bu çalışmaların içeriğinin zenginleştirilmesi ve ürünlerin ulusal düzeyde paylaşımı için TRT-Çocuk kanalı ile işbirliği için yazışmalar devam etmektedir. Afyon il merkezi ve ilçelerinde okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtlı toplam 10 bin öğrenciye bu kitap ve diskin ulaştırılması ve aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içinde tanıtım toplantılarının yapılması hedeflenmektedir” diye konuştu.
AFETLER, ÖNCE SINAV YAPAR; SONRA ÖĞRETİR
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, böyle bir projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalçın, bu projenin Türkiye’de örnek alınmasını diledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ise, doğal afetlerin ciddiye alınması gerektiğini bildirdi. Buldan, “Önce sınav yapıp sonra öğrettikleri için afetler çok kötü bir öğretmendir.
Temel afet bilincinin artması konusunda her kademedeki bireylerin katılımının sağlanması bu yöndeki farkındalığı artıracaktır. Öğrenci kulüpleri olsun, sivil toplum kuruluşları olsun temel afet kültürünün oluşturmasında yapacağı projeleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak desteklemeye her zaman hazırız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme