Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Amorium ve Selman-ı Farisi çok önemli”

Emirdağ’da gerçekleştirilen “Selman-ı Farisi

Emirdağ’da gerçekleştirilen “Selman-ı Farisi ve Amorium” konulu panelde Amorium ve Selman-ı Farisi’nin hem Afyonkarahisar için hem de Emirdağ için büyük önem taşıdığına işaret edildi

AŞK Kültür ve Sanat Günleri kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Anadolu Üniversitesi işbirliğinde Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen, “Selmânı Farisi ve Amorium” konulu panel Emirdağ’da gerçekleştirildi.
Panelin açılış konuşmalarını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yaptılar.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, panelle ilgili yaptığı açıklamada, “Selmân-ı Farisi büyük bir değerimiz O peygamberimizin “ailemdendir” dediği büyük bir sahabe. Öncekiler ve sonrakilerin ilmine vakıf seçkin bir insan. Bir rivayete göre dört buçuk yıl hakkı arama ve doğru dini bulma yolunda Emirdağ ilçemizde yaşamıştır.” diye konuştu.
Tanır, “Bir ürünü pazarlamak için hikayesi olmalıdır. Emirdağ ilçemizdeki Amorium’u Selmân-ı Farisi hazretleri ile “İnanç turizminin merkezi” haline getirerek “inanç rotasına” katmak istiyoruz. Çünkü Emirdağ’ın inanç turizmi açısından gerçek bir hikayesi var. İşte Emirdağ Amorium (Ammuriye)’nin gerçek bir hikayesi büyük Sahabe Selmân-ı Farisi hazretleridir. Bu son derece önemli. Biz hem bu açıdan bakıyor. Hem de inancımız açısından sahabeleri yıldızlar gibi görüyor, önemsiyor ve takip ediyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından; Afyonkarahisar ve çevresinde birçok yüzey araştırmasına ekip üyesi olarak katılan AKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Talat Koçak, Amorium kazı çalışmalarına ekip üyesi olarak katılan Araştırmacı Mehmet Kurt, Turizm sektöründe çalışmalar yapan ve TÜRSAB Afyonkarahisar İl Temsilcisi Bilal Şenel tarafından sunum gerçekleştirildi. Müze Müdürü Mevlüt Üyümez’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, dikkatler Emirdağ Amorium Antik Kentine ve Selman-ı Farisi Hazretlerine çekildi.
Selmân-ı Farisi Amorium İnanç Turizmi Rotası oluşturulma çalışmaları kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Anadolu Üniversitesi işbirliğinde Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen panel sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti