Amorium gün yüzüne çıkıyor – Kocatepe Gazetesi

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır 'Amorıum'da iç sur duvarları muhkem ve göz alıcı şekilde ortaya çıkmaya başladı. Şehirde üç bölgede kazı çalışması gerçekleştirdik. Bakanlığımız uhdesinde Valimiz Mustafa Tutulmaz'ın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz kazı oldukça başarılı bir şekildi gerçekleştirildi. Kazılara Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve milletvekillerimiz büyük destek veriyor' dedi.Tanır, 'Amorıum Afyonkarahisar’ın 70 [&hellip]

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır “Amorıum’da iç sur duvarları muhkem ve göz alıcı şekilde ortaya çıkmaya başladı. Şehirde üç bölgede kazı çalışması gerçekleştirdik. Bakanlığımız uhdesinde Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz kazı oldukça başarılı bir şekildi gerçekleştirildi. Kazılara Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve milletvekillerimiz büyük destek veriyor” dedi.
Tanır, “Amorıum Afyonkarahisar’ın 70 km. kuzeydoğusunda ve Emirdağ İlçesi’nin 12 km. doğusunda yer alan ve M.Ö. 2000’li yıllardan itibaren Hitit, Phryg, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim görmüş antik kenttir. Kent, Yukarı Şehir ve Aşağı Şehir olarak iki başlık altında değerlendirilmektedir. Alandaki en erken yerleşimin merkezi Yukarı Şehir olarak adlandırılmış olan höyüğün bulunduğu bölgedir. Yukarı Şehir, höyüğün kenarlarında hala izleri görülebilen Bizans dönemi sur duvarlarıyla, Asağı Şehir’de bütün şehri kuşattığı takip edilebilen bir koruma (sur) duvarıyla çevrilidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme