Amirlik, hizmet makamı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamların ve makam imkanlarının vatandaşlara hizmet için tahsis edildiğini söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi. Toplantıya katılan daire müdürlerine hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu, herkesin vatandaşa adaletli davranması gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, 'Bir ağacın [&hellip]

Amirlik, hizmet makamı

Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamların ve makam imkanlarının vatandaşlara hizmet için tahsis edildiğini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi. Toplantıya katılan daire müdürlerine hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu, herkesin vatandaşa adaletli davranması gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “Bir ağacın dalları gibiyiz. İçinde bulundurduğu vatandaşı ezmek değil hizmet amacıyla ihdas edilmiş. Biz burada bulunduğumuz sürece vatandaşa hizmet amacıyla buradayız. Makam ve mevkiler, bize tanınan imkanlar, hizmet talep eden vatandaşlara hizmet üretmek için ihdas edilmiştir. Heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Kan tükürseniz ‘Kızılcık şerbeti içtim’ diyeceksiniz. Bizim yaşadığımız travmayı, atılan iftiraları görüyorsunuz. Ona rağmen dimdik ayaktayız. Biz burada kaldığımız sürece hizmet üretmeye mecburuz” dedi.
İŞ YAPILABİLİR DURUMDAYSA
HEMEN YAPILMALI
Vatandaşların, sorunlarına çözüm bulunması için dairelerin ve daire müdürlerinin kapılarının çalındığına dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Sizden hizmet talep eden insanları asla ve asla bekletmeyin. Kötü muamele, azarlanmak insanların hiç hoşuna gidecek şeyler değildir. İnsanlar bizden çözüm bekliyor. Vatandaş sizden gelip bir ümit bekliyorsa bu güzel bir şeydir. Bu işin sevabını, itibarını siz yaşayın. Vali yaptırdı, Bakan yaptırdı, Başbakan yaptırdı olmasın. Bir işin yapılabilirliği varsa vatandaş müracaat ettiğinde hemen yapın. Eğer hiç yapılmayacaksa kim ararsa arasın yapamıyoruz deyin. Hatır gönül için yaptığınızda vatandaş nezdinde saygınlığınız olmuyor” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Kocatepe Üniversitesi, büyük atılım içinde

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,
üniversite olarak büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Solak, 24 Eylül’de 36 bin öğrenci ile yeni akademik yıla başlayacaklarını vurguladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda üniversite ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Solak, “Önümüzdeki hafta önemli bir sınav yapacağız. Yoğun katılımlı bir KPSS gerçekleştireceğiz. 21 bin dolayında bir aday grubunu sınava pazar günü alacağız. Bu sayı, geçen yılın iki üç katı dolaylarında. 36 bin öğrenciyle 24 Eylül’de eğitim ve öğretime başlıyoruz” dedi.
45 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ GELECEK
İstanbul, Ankara, İzmir üniversitelerin yanı sıra Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi dışında Anadolu genelinde yurtdışından öğrenci kabul eden ilk üniversite olmanın heyecanını yaşadıklarını hatırlatan Solak, “45 ülkeden 250’ye yakın yabancı öğrenci aramıza katıldı. Birim amirlerimize de bu konuda bilgi gelebilir. 3 büyük ilin dışında Anadolu Üniversitesi’nde yoğun bir yabancı öğrenci var. Biz de buna katıldık” diye konuştu.
AÇILIŞA BAKAN EROĞLU GELECEK
5 Ekim’de Akademik Yıl için, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla resmi bir açılış töreni düzenleyeceklerini aktaran Solak, “Hukuk Fakültesi’ni açtık, Diş Hekimliği Fakültesi’ni açtık, Fizik Tedavi Rehabilitasyon’da iki üç hafta içinde hasta kabulüne başlayacağız. Bu hastaneyi önemsiyoruz. 220 yatak kapasiteli mümkün olduğu kadar artıracağız. Oraya gelecek hastaların rahat erişimi için yürüyen merdiveni de işleme koyduk” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Eş durumu
tayininde zorluk çıktı

Afyonkarahisar’da yaklaşık 1 aydır görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, öğretmenlere “eş durumu” ilkesinin
uygulanmamasından yakındı. Eşinin öğretmen olduğunu aktaran Yazar, “Alan değişikliği yaptık, eşimizi Hatay’dan Çay’a getirdik” dedi

Afyonkarahisar’ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, eşi başka yerde görevli olan öğretmenlerin tayinleri ile ilgili sıkıntıyı kendinin de yaşadığını söyledi. Afyonkarahisar’ı tanıma aşamasında olduğunu aktaran Yazar, “Kendimizin buraya gelmesi çok problem olmadı, ama eşimizin öğretmen olması sebebiyle, biraz problem yaşadık. Milli Eğitim bizi biraz yordu ve üzdü. Üzeceğe de benziyor. Atama sorununu çözemedik, inşallah önümüzdeki günlerde çözeceğiz” diye konuştu.
Afyonkarahisar’a Manisa’nın Sarıgöl Kaymakamlığı’ndan atanan yeni Vali Yardımcısı Adem Uslu’nun “Biz o sorunu alan değişikliği ile çözdük” demesi üzerine Başsavcı Adem Yazar, gülümseyerek şu cevabı verdi:
“Biz de alan değiştirdik, Hatay’dan Çay’a kadar getirdik. Sınırlarımız dahiline aldık çok şükür. Ciddi bir problemimiz yok.” (Kocatepe)

Afyon, Ankara’yı “solladı”

Vali Yardımcısı Adem Uslu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Güvenli Trafik Projesi’nde Afyonkarahisar’ın önemli bir başarı elde ettiğine dikkat çekti. Uslu, Ankara’da konuyla ilgili bir toplantıya katıldığını, toplantıda Afyonkarahisar’ın başarısının konuşulduğunu aktardı. Uslu, Güvenli Trafik Projesi’nin Afyonkarahisar ile birlikte uygulandığı Ankara’da emniyet kemeri takma oranının yüzde 24 dolaylarında olduğunu, Afyonkarahisar’da ise oranın yüzde 50’yi geçtiğinin altını çizdi. (Kocatepe)

3 yeni müdür

Toplantı’da Afyonkarahisar’da göreve yeni başlayan 3 önemli kurumun müdürü yanyana oturdu. İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın yanyana geldiği fotoğraf, objektiflere takıldı.

Bakmadan Geçme