• Haberler
  • Genel
  • 'Amerika’yı, Fransa’yı geçeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Amerika’yı, Fransa’yı geçeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayat’ta toplu açılış törenine katıldı. Eroğlu, hükümetin eğitim alanındaki icraatlarını anlatırken Bayatlı çocukları çağırdı ve 'Bu gençlerimizle Amerika’yı, Fransa’yı, İngiltere’yi geçeceğiz' dedi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayat’ta 18 tesisin açılış törenine katıldı. Bayatlıların 'Dünür' yazan pankartı açtığı Bakan Eroğlu, Bayat Belediyesi önünde halka hitap etti. Hükümetin eğitim [&hellip]

“Amerika'yı, Fransa'yı geçeceğiz”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayat’ta toplu açılış törenine katıldı. Eroğlu, hükümetin eğitim alanındaki icraatlarını anlatırken Bayatlı çocukları çağırdı ve “Bu gençlerimizle Amerika’yı, Fransa’yı, İngiltere’yi geçeceğiz” dedi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayat’ta 18 tesisin açılış törenine katıldı. Bayatlıların “Dünür” yazan pankartı açtığı Bakan Eroğlu, Bayat Belediyesi önünde halka hitap etti. Hükümetin eğitim alanındaki çalışmalarını anlatan Eroğlu, Bayatlı çocukları yanına çağırdı ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrencilere e-kitap sözü verdiğini hatırlatan Eroğlu, “İnşallah bu gençlerimizle Amerika’yı da, Fransa’yı da, İngiltere’yi de geçeceğiz” dedi.
Bayat’a önemli hizmetler yapıldı
Eroğlu, Bayat’a yapılan hizmetleri de tek tek sıraladı. Bakan Eroğlu, özetle şöyle konuştu:
“Biz Bayat için istenilen her şeyi yerine getirdik. Yapılacak daha çok hizmetimiz var. Dere ıslahlarını yapacağız. Arsenik şikayeti benim Bayatlı hemşehrim memba suyu gibi su içsin diye içme suyu arıtma tesisi kuruyoruz. Kaba inşaatı bitti, 2 ay içinde memba suyu gibi su vereceğiz. Derbent göleti ve sulamasının temel atmasına Allah nasip ederse ben de geleceğim. Bu temeli 364 günde bitiririz. Buraya bir de çöp kamyonumuzu gönderdik. Çöp kamyonu değil, düğün kamyonu sanmayasınız. Bayat belediyemizin kanalizasyon ihtiyacı var. 365 bin lira kanalizasyon hibe ve yardım yaptık. İmkanlarımız ölçüsünde ne gerekiyorsa yapacağız. Altyapı burada, İstanbul’daki gibi muhteşem olacak. Bayat’ın altyapısını tamamen yenileyelim istedik.”
“Şimdi ilçeye yapılan yatırım, eskiden vilayete yapılmıyordu”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizdi. Balkanlıoğlu, “Orta Asya’dan gelen en önemli Türk boylarından olan ve kendileri de o boydan olan Bayat’a, Bayat halkına sunulan onlarca hizmeti görünce şöyle bir geçmişe doğru yol aldım. Ben memleketin birçok yöresinde kaymakamlık yaptım. Bingöl Valiliği’nden sonra yaklaşık 5 aydır Afyon Valisi olarak görev yapıyorum. Bu hizmetlere bakınca kamu yatırımlarına, devlet yaptırımlarını ve bu konuda atılan temelleri gözden geçirdim. İnanın önceden sadece Bayat gibi bir ilçeye yapılan hizmetler, vilayete yapılamıyordu. Bir vilayete yapılan hizmetler ve açılışlar, Türkiye çapında yapılamıyordu. temeller atılır, aylar, yıllar birbirini kovalar, ancak temeller hiç bitmezdi. Kütahya’da bir deprem oldu, aynı anda sayın bakanımız olay yerine gitti. vatandaşımız güçlendikçe ülkemiz de güçlendi istikrar kazandı memleket. bir ilçemizin sahip olduğu yatırımlar bir vilayete nasip olmuyordu” diye konuştu.
Öğretim görevlisi talebi
Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin de Bayat’a yapılan hizmetleri anlattı. Ertekin, “Hayvan pazarı en kısa sürede açılacaktır. Üniversitemizde 4 bölüm açıldı. Toplam 1400 öğrencimiz olacak. Öğretim görevlilerinin de bir an önce atanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Ertekin, Tarım-Köy kurma düşüncelerinin de olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından TOKİ’nin yaptırdığı evlerin anahtarları, hakkeden vatandaşlara teslim edilirken, protokol üyeleri de tesislerin açılışını topluca yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme