Ambaryolu'nda tek yön uygulaması seçim sonuna kaldı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, belediye olarak Afyonkarahisar Caz Festivali'nin Valilikle birlikte sponsoru olduklarını belirtti. En ucuz suyun Afyonkarahisar'da kullanıldığını belirten Zeybek, Ambaryolu'ndaki tek yön uygulamasını Milletvekili Genel Seçiminin ardından hayata geçireceklerini açıkladı Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanız Mehmet Zeybek'in Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme alınan 26 madde oylanarak karara bağlandı. 'BELEDİYE OLARAK CAZ [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, belediye olarak Afyonkarahisar Caz Festivali’nin Valilikle birlikte sponsoru olduklarını belirtti. En ucuz suyun Afyonkarahisar’da kullanıldığını belirten Zeybek, Ambaryolu’ndaki tek yön uygulamasını Milletvekili Genel Seçiminin ardından hayata geçireceklerini açıkladı

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanız Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme alınan 26 madde oylanarak karara bağlandı.
“BELEDİYE OLARAK CAZ FESTİVALİNİN AĞIRLIKLI SPONSORUYUZ”
Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeyek, Mayıs ayı toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Zeybek, “Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını geride bıraktık. Buruk bir Ramazan, buruk bir bayram geçirdik. Ramazan ayı boyunca mahalle sakinlerimiz ile mahalle iftarları gerçekleştirdik. Günlük 10 bin kişiye iftar yemeği çıkardık. Cenab-ı Allah nice Ramazan bayramlarına sağlıcakla erişmeyi nasip etsin. Allah bir daha son yaşadığımız deprem gibi bir felaketi ülkemize de, insanlarımıza da yaşatmasın. Zor bir dönemi inşallah el birliğiyle geride bırakıyoruz. 2-8 Mayıs 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivalini gerçekleştireceğiz. Depremden dolayı belki ötelenebilir diye düşünmüştük. Ama bu organizasyonu yapan arkadaş, Kültür Turizm Bakanlığı’yla yapmış olduğu görüşmede ‘Kesinlikle ertelemeyin organizasyon aynen devam etsin. Deprem yaraları sarılıyor. Hem moral, motivasyon açısından daha da iyi olur.’ demişler. Peşinden de Afyonkarahisar Caz Festivalini yapacağız. Bu festivalin ağırlıklı sponsoru Belediye olarak biz ve valiliğimiz olacak. Bu konuyu meclisimizde görüşüp karar almıştık.” dedi.
“ÇEVRE İLLERE GÖRE
EN UCUZ SU AFYON’DA”
Son yağışlarla Akdeğirmen Barajındaki su miktarında belli miktarda artış gözlendiğini aktaran Zeybek, “Kış sezonununda istediğimiz şekilde kar olmamasına rağmen son günlerde yağan yağışlarla kısmen de olsa su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Yoksa ciddi bir su sıkıntısı çekecektik. Ama almış olduğumuz tasarruf tedbirleri neticesi ve yağan yağmurlarla bu sene yazı da kışa kadar inşallah çok rahatlıkla geçirebiliriz. Akdeğirmen Barajında su seviyesi yüzde 10’da idi. Şu anda yaklaşık yüzde 20 civarındadır. İçme suyu ihtiyacımızın bir miktarını barajdan diğer miktarını kuyulardan çekmiş olduğumuz sularla karşılıyoruz. Bu şekilde olmasına rağmen çevre illere baktığımızda en ucuz su kullanımı Afyon’da’dır.” diye konuştu.
BEŞ PAZAR YERİ ÇEŞİTLİ ORGANİZASYONLARDA KULLANILABİLECEK
Toplantı Nisan ayı meclis toplantı tutanak özetinin oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti. Belediye’nin 2022 yılı Kesin Hesabı meclis üyelerinin isimleri tek, tek okunarak oylandı. Kesin hesap oybirliğiyle kabul edildi. Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Zafer Stadyumu’nda antrenman sahalarının bakımıyla alakalı sözleşmelerle alakalı ücret tarifeleriyle ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Ataköy, Sahipata, Selçuklu, Karşıyaka ve Uydukent semt pazaryerlerinin düğün, nişan, nikâh ve sünnet gibi durumlarda kullanılmak üzere talepte bulunan vatandaşlara 19.00-23.00 saatleri arasında KDV dâhil bin TL ücret karşılığında tahsisini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Mülkiyetli Belediye’ye İnaz Mahallesindeki mahalle fırının mahalle ihtiyaçları karşılamak için muhtarlığa 5 yıl süreyle tahsisi için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eski Bağ-Kur binası yerine yapımı planlanan mekanik otoparkın teleferik gibi yap işlet devret modeliyle akıllı otopark olarak inşa edileceğini söyledi. Zeybek, Ambaryolu’ndaki tek yön uygulamasını ilk etapta Ramazan Bayramı sonunda uygulamayı düşündüklerini esnafın uygulamayı seçimden sonra istediğini ifade etti. Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı 1 Haziran 2023 Perşembe günü saat 18.30’da yapılacak.

Bakmadan Geçme