Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ambaryolu Yeniden Çift Yön Olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Ambaryolu’nun yeniden çift yöne dönüşü için hazırlık yapıldığını kaydetti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu

Köksal’ın konuşması şöyle:

“Trafik birimimiz, trafikle ilgili görüş alıyor. Bilimsel olarak raporunu hazırlayıp bize getirecekler. Ambaryolu ile ilgili Trafik Birimimiz bir rapor hazırlamış. Ambaryolu tek yöne çevrildiğinde, şehir trafiğinde aksamalar olduğu tespit edilmiş. Bir dakika, iki dakika bizim için ‘ne olacak’ diye düşünülebilir ama trafikte saniyelerin bile çok önemli olduğunu ifade ediyorlar. Ambaryolu’nda bu yanlış var. Trafiğin rahatlaması için Ambaryolu’nun çift yöne dönmesi gerekiyor. Biz de Afyonkarahisar Belediyesi olarak Ambaryolu’nun çift yön olması için çalışma başlattık.

Otopark konusunda vatandaşa, ‘Dükkanınızın önünü dubalarla kapatmayın’ dedik. Araç kiralama şirketlerinin araç park etmemesi konusunda Zabıtamız gerekli uyarıları yapıyor. Bu konuda hepimiz duyarlı olursak, zamanla her şey oturacaktır.

ÖNCELİKLE İHTİYAÇLAR VAR

Akıllı kavşak uygulaması 5-6 noktada yapılıyor. Bu kavşaklarda trafik çok az sıkışıyor. Bu trafiği rahatlatacak. İlgili Bakanlıklarla görüşüp onay alabilirsek söz verdiğimiz otoparkları yapacağız. Siz AKP’liler de destek verirseniz, Afyonkarahisarımız hak ettiği hizmeti alsın.Otopark ve kamyon garajı, bazı hizmet binalarına, Halk Otobüsü ihtiyaçlarımız var.”

AKDEĞİRMEN BARAJI

“Akdeğirmen Barajı’nda benden önceki Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek, protokol imzalamış. Protokole göre borcun her Nisan ayında 6 milyon 800 bin küsur ödenme ile 15 yılda ödenmesi kararlaştırılmış.

İlk ödeme bize tahakkuk ettirildi. Tahakkuk dolayısıyla ‘Sayın Zeybek’in protokolünü DSİ kabul etti’dedik. Biz bunu ödeyelim dedik. Biz yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Yıl içinde yapılması gereken ödemelerimizi de ödeyeceğimizi belirttik. Bayram öncesinde DSİ’den geldiler ve borcun 5-10 yıl içinde ödenmesini istediler. 2009’dan bu yana ödeme yapılmamış. Biz de yükümlülüğümüzü yerine getirdiğimizi söyledik, bizden ödemediği borçları, ödemeyi kabul ettiğimiz halde neden vadeleri düşürmek istiyorsunuz dedik. Bir şey diyemediler. Bazı illerde ise bu alacaklar hibe edilmiş.