• Haberler
  • Genel
  • Ambargo talebiyle Ankara'ya gittiler – Kocatepe Gazetesi

Ambargo talebiyle Ankara'ya gittiler – Kocatepe Gazetesi

Ankara'da, Sıhhiye Meydanı'nda yapılan 'İsrail'e lanet, Filistin'e özgürlük' mitingine Afyonkarahisar'dan da yoğun katılım oldu. Atatürk Spor Salonu önünde buluşan eylemciler, otobüslerle Ankara'ya hareket ettiler Mavi Marmara adlı gemiye yapılan saldırı nedeniyle protestolar, mitinge dönüştü. Ankara'da da 'İsrail'e lanet, Filistin'e özgürlük' mitingi gerçekleştirildi. Afyonkarahisar'dan mitinge gidecek vatandaşlar, Atatürk Spor Salonu önünde buluştu. Yardım gemisine yapılan saldırı [&hellip]

Ambargo talebiyle Ankara’ya gittiler

Ankara’da, Sıhhiye Meydanı’nda yapılan “İsrail’e lanet, Filistin’e özgürlük” mitingine Afyonkarahisar’dan da yoğun katılım oldu. Atatürk Spor Salonu önünde buluşan eylemciler, otobüslerle Ankara’ya hareket ettiler

Mavi Marmara adlı gemiye yapılan saldırı nedeniyle protestolar, mitinge dönüştü. Ankara’da da “İsrail’e lanet, Filistin’e özgürlük” mitingi gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’dan mitinge gidecek vatandaşlar, Atatürk Spor Salonu önünde buluştu. Yardım gemisine yapılan saldırı neticesinde şehit olanlar için dua edildikten sonra araçlara binilerek Ankara’ya hareket edildi.
Hareket öncesinde açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, “Şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anacağız. Yaralılarımız için acil şifalar dileyeceğiz. Tüm dünyada İsrail’e karşı ambargo uygulanması için deklare yapacağız” dedi.
“İsrail’in sonu olacak”
Çelik, “Allah’ın izniyle İsrail devleti için sonun başlangıcı olacaktır bu. Bu mesele, bir insanlık meselesidir. Artık korsanlar gibi, uluslararası sularda gemilere müdahalenin olmadağı, insanların huzur, barış ve mutluluk içinde yaşadığı, hiçbir devlete ambargonun uygulanmadığı, insanların aç-susuz bırakılmadığı bir dünyanın özlemiyle bu mitingimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Fecr-i sadık ve aydınlık
İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk ise “Fecr-i sadık zamanında Mavi Marmara gemisine İsrail Terör Devleti tarafından saldırı olmuştur. Ben başka bir noktaya temas etmek istiyorum burada. Fecr-i sadık, güneşin doğmasına en yakın olan zamandır. İnşallah bu fecr-i sadıktan sonra aydınlık vardır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme