Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Amatörde gece maçı oynanabilir”

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, yeni sezonda Süper Amatör ve 1. Amatör Lig’de gece maçlarının oynanabileceğini söyledi

Afyonkarahisar’da fikstürü belirlenen Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig ile ilgili yapılan değişiklikleri gazeteniz Kocatepe siz değerli okuyucuları için araştırdı. Konu ile ilgili Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportajda Süper Amatör ve 1. Amatör Lig’de gece maçlarının oynanabileceğine, yine amatörlerde kural ihlali yapan oyuncu, antrenör ve seyircilere hapis cezasına kadar ceza verilebileceğini belirtti.
Kocatepe: Süper Amatör ve 1. Amatör Lig’de fikstür çekimi yapıldı. Kaç takım mücadele edecek?
Alişan Akgün: Süper Amatör Lig’de hafta başında, 1. Amatör Lig’de de bir gün sonra fikstür çekimi takım yöneticilerimizin katılımı ile gerçekleşti. Süper Amatör Lig’de 12 takım, 1. Amatör Lig’de 15 takım 7 ve 8 takım olmak üzere iki grupta yer alacak. Bu vesile ile Afyonkarahisar’da bulanan tüm takımlarımıza liglerinde başarılar dilerim. AFJET Afyonspor 2. Lig’de, Sandıklıspor ve Bolvadin Belediyespor BAL’da mücadele edecek. Afyonkarahisar’ı temsil noktasında bulunan takımlarımıza yine ayrıca başarılar dilerim.
Kocatepe: Hocam peki bu sezon ASKF tarafından yapılan değişiklikler neler?
Akgün: İlk olarak şunu belirtmek isterim. Afyonkarahisar’da bulanan imkanlardan dolayı hafta sonu oynanacak olan maçlarımızda gece maçları oynatabiliriz. Bu sezon Afyonkarahisar’da bir ilki yapar ve amatör liglerde gece maçlarını oynatabiliriz. Tesislerimizde bulanan ışıklandırma yeterli seviyede. Takımlarımızın bazıları burada akşam saatlerinde antrenman yapıyor. Ayarlamaları yapabilirsek takımlarımızı gece maçına çıkaracağız.
Kocatepe: 6222 yasasının genişletilmesi konusunda neler söyleyebiliriz?
Akgün: Özellikle bilinmesi gerekenleri kısaca özetlememiz gerekirse deplasmana giden gelen yani taraftar taşıyan otobüsler de spor (müsabaka) alanı kapsamına alındı. Otobüslerde yapılacak her hangi bir taşkınlığa da ceza verilecek. Ayrıca “Spor Alanı” kapsamına spor müsabakalarının yapıldığı yerin yanı sıra sporcu çıkış tünelleri, yedek sporcu kulübeleri, hakem odaları, soyunma odaları ve koridorlar da eklendi. Taraftarların gruplar halinde toplandıkları yerler, müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhları, seyahat ettikleri araçlar ya da takımların kamp yaptığı yerler, “Spor Alanı” tanımına alındı.
Kocatepe: Hocam kulüplerin mali durumları hakkında neler söylemek isterseniz?
Akgün: Kulüplerimizin mali açıdan çok sıkıntılı günler geçirdiğini tüm spor kamuoyu biliyor. Belediyelerimizi, kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve işadamlarımızı kulüplerimize desteğe davet ediyoruz. Onların desteği ile takımlarımız ayakta kalacak ve gençlerimiz sporu severek kötü alışkanlıklardan uzak kalacak. Herkesin kulüplere bir şekilde destek vermesi lazım.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Röportajı