• Haberler
  • Eğitim
  • 'Amacımız 2026'ya Kadar AFSÜ'ye Akreditasyon Kazandırmak'

'Amacımız 2026'ya Kadar AFSÜ'ye Akreditasyon Kazandırmak'

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2026 yılına kadar kurumsal akreditasyon programına dâhil olarak AFSÜ'ye akreditasyon kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Raporu doğrultusunda Kalite İyileştirme Çalışmaları Toplantısı düzenlendi. Toplantıya AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, başkanlık etti. AFSÜ Tıp Fakültesi Mavi Salondaki toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Aslan, Genel Sekreter Ziya Kutay Erşen, fakülte, yüksekokul ve idari birim yöneticileri ve AFSÜ Kalite Komisyonu üyeleri katıldı.

Haber

“KALİTE KÜLTÜRÜ AFSÜ’DE YAYGINLAŞTI”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün hem iç hem de dış kalite güvencesi değerlendirmeleri sonucunda ortaya çıkan gelişmeye açık yönlerine ilişkin planlanan iyileştirme çalışmalarının, tüm birimler tarafından titizlikle yürütülmesinin önemini vurguladı. Üniversitedeki kalite güvencesi çalışmalarının paydaş katılımı ve sürekli iyileştirme odağında ilerlediğinin altını çizen Rektör Okumuş, AFSÜ’nün gelişmeye açık yönlerine ilişkin şimdiye kadar tamamlanan çalışmalar ile kalite kültürünün üniversite genelinde yaygınlaşmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber

 “GENİŞ KATILIMLI TOPLANTILAR SÜRECEK”

AFSÜ’de ki kalite güvencesi çalışmalarının son dönemde önemli bir ivme kazandığını ve bu ivmenin üniversiteye katkılarının ulusal ve uluslararası sıralama kuruluşları tarafından yayınlanan güncel raporlarla da tescil edildiğini belirten Rektör Okumuş, üniversitedeki kalite güvencesi çalışmalarının değerlendirileceği geniş katılımlı periyodik toplantıların devam edeceğini söyledi. Bir sonraki YÖKAK dış değerlendirmesinde daha yüksek bir puan almayı hedeflediklerini vurgulayan Rektör Okumuş, “2026 yılına kadar kurumsal akreditasyon programına dâhil olarak AFSÜ’ye akreditasyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu noktada üniversitemizin bütün akademik ve idari birimlerinin kalite güvencesi çalışmalarına aidiyet duygusu içerisinde yaklaşması ve Kalite Koordinatörlüğü ile iş birliğinde çalışması büyük önem taşıyor.” dedi.

Haber

“KALİTE ÇALIŞMALARINDA GÖRÜNÜRLÜK VE EŞGÜDÜM ÖNEMLİ”

Toplantıda AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, 2024’ün ilk altı ayında kalite iyileştirme planlamaları kapsamında tamamlanan ve devam eden çalışmalar konusunda bir sunum yaptı. Kısacık, bir önceki değerlendirme toplantısında alınan kararların önemli bir kısmının akademik ve idari birimler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, kalite güvencesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin haber ve toplantı tutanakları ile kayıt altına alınarak görünür hâle getirilmesinin önemini vurguladı. Kısacık, kalite faaliyet planlarıyla tüm birimlerin yıl içinde gerçekleştireceği çalışmaları programladığını belirterek süreçleri izlemek ve iyileştirmek için paydaş katılımına dayalı değerlendirme çalışmalarının kurum genelinde yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti. İyileştirme planlamaları kapsamındaki çalışmaların gerçekleştirilmesinde Kalite Komisyonunun ve Kalite Koordinatörlüğünün akademik ve idari birimlerle iş birliğine açık olmaya devam edeceğini kaydeden Kısacık, birim özelindeki toplantıların da devam edeceğini sözlerine ekledi. Süreci devam eden çalışmaların değerlendirilmesiyle devam eden toplantıda, “Liderlik, Yönetişim ve Kalite”, “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma ve Geliştirme” ile “Toplumsal Katkı” başlıklarında tamamlanması planlanan toplam 29 iyileştirme kararı alındı.

Bakmadan Geçme