• Haberler
  • Genel
  • “Amaç zoraki gündem oluşturma” – Kocatepe Gazetesi

“Amaç zoraki gündem oluşturma” – Kocatepe Gazetesi

DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, Başbakan Erdoğan'ın İdam Cezası ile ilgili ifadelerini değerlendirdi. Uysal, Başbakan’ın ciddiyetten uzak zoraki gündem üretmeye çabaladığını, bununla Türkiye'nin ve milletin devam eden sorunlarının tartışılmasının önüne geçip yeni çatışma zeminlerinde meşruiyet ve destek arayışları olduğunu ileri sürdü Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip [&hellip]

"Amaç zoraki gündem oluşturma"

DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, Başbakan Erdoğan’ın İdam Cezası ile ilgili ifadelerini değerlendirdi. Uysal, Başbakan’ın ciddiyetten uzak zoraki gündem üretmeye çabaladığını, bununla Türkiye’nin ve milletin devam eden sorunlarının tartışılmasının önüne geçip yeni çatışma zeminlerinde meşruiyet ve destek arayışları olduğunu ileri sürdü

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezası ile ilgili sözlerini iktidar partisinin, zoraki gündem üretme çabaları olarak yorumladı.
“ÇATIŞMA ZEMİNİNE MEŞRUİYET ARANIYOR”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal konu hakkında yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin sorunlarına milletin menfaati yönünde çözüm üretmekte yetersiz kalan ve mevcut sorunları daha da çözülmez kılan iktidar partisi, zoraki gündem üretme çabalarına devam etmektedir. Bu, ciddiyetten uzak zoraki gündem üretme çabasının ardında, Türkiye’nin ve milletin devam eden sorunlarının tartışılmasının önüne geçmek ve yeni çatışma zeminlerinde meşruiyet ve destek arayışları olduğu açıktır. Son olarak, geçmişte yoğun tartışmalarla kaldırılan idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi de bu amaç dahilindedir.” dedi.
HASSAS KONUYA POPÜLİST KAYGI
“İdam cezasının kapsamda, Sayın Başbakan’ın şu soruyu cevaplaması gerekir.” diyen Gültekin Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Başbakan’ın idam cezasına ilişkin açıklamasında, halkımızda algılandığı ve beklenti oluşturduğu biçimiyle, idam cezasının terörist başı Abdullah Öcalan ve terör örgütü lider kadrosu için de uygulanması kast edilmiş midir? İdam cezası gibi hassas bir konuda da bir kez daha görüldüğü gibi, yalnızca popülist bir kaygı ile ısıtılıp yeniden milletin önüne sıcak birer gündem ve tercih meselesi olarak sunulan tartışmaların, Türkiye’nin normalleşmesine hizmet etmeyeceği çok açıktır. DP olarak, bu gibi zoraki gündem oluşturma ve taraftar-karşıt üretme çabalarının, dış politikadan sonra iç politikada da devletin yaptırım gücünün ve caydırıcılığının sorgulanmasına yol açacağını hatırlatmayı görev biliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme