• Haberler
  • Gündem
  • 'Amaç, ülke ekonomisine katkı sağlayan nesilleri yetiştirmek'

'Amaç, ülke ekonomisine katkı sağlayan nesilleri yetiştirmek'

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan Robotik Kodlama Atölyesi’nin önceki gün gerçekleştirilen açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, Selçuklu İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Ayhan, okul idareci, ve öğretmenlerinin yanı sıra  diğer okulların idarecileri ve öğretmenleri de [&hellip]

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan Robotik Kodlama Atölyesi’nin önceki gün gerçekleştirilen açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, Selçuklu İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Ayhan, okul idareci, ve öğretmenlerinin yanı sıra  diğer okulların idarecileri ve öğretmenleri de katıldı.
ÜST DÜZEY DÜŞÜNMEDE ARTIŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Açılış töreninde ilk olarak konuşan Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, çocukların teknolojiyi doğru kullanan bireyler haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek; “Robotik Kodlama Atölyesi fikri aklımıza ilk geldiğinde düşündüğümüz tek bir şey vardı, o da çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtararak, teknolojiyi doğru kullanan, eleştirel düşünen, yaratıcı düşünen bireyler haline getirip, bu bilgileri ile birlikte ülke ekonomisine katkı sağlayan gelecek nesilleri yetiştirmekti. Bu proje ile birlikte öğrencilerimizde üst düzey düşünme becerilerinde önemli artışlar olacağını düşünüyoruz. Okulumuzda ders saatleri dışında şu anda 250 tane öğrencimiz Robotik Kodlama Atölyelerinde etkinliklerine devam ediyorlar. 21. Yüzyıl’la birlikte bilgisayarların bu kadar önemli olduğu bir ortamda, bu kodlama atölyelerinin öneminin bir kat daha fazla artacağına inanıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde bizlere destek olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, bütün şube müdürlerimize ve Okul Aile Birliğine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
VAR OLMASI GEREKEN BİR KAZANIM
Anlamı büyük bir atölyenin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; “Bugün Selçuklu İlkokulu’nda çok güzel bir tesiste diyebilirim, çünkü anlamı büyük bir atölyemizin açılışını yapıyoruz. Kodlama ve robotik atölye. Bu ne demek? Artık 21. yüzyıla girdiğimiz şu günlerde, özellikle bilişimsel düşünme yönetiminin öğrencilerimizde mutlaka var olması gereken bir kazanım diye düşünüyoruz. Dünya artık buraya doğru gidiyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan dünya ekonomik formunda özellikle bu konunun da ülkeler arasında gündeme geldiği, artık öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren üretken birer birey olması, bir takım kodlama robotik konularında kendilerini geliştirmeleri gerektiği aşikar bir şekilde ifade edilmiştir. Özellikle bu bilişim dünyasında veya dünya insanına yön veren, hepimizin bildiği bir takım sosyal medya kurucuları, bilişim teknolojiyi üretip satan en zenginler. Araştırıp baktığımızda küçük yaşlarda bunların alt yapısını, temelini atmış olduklarını görüyorsunuz. Daha 9-10 yaşlarında bu kişiler yazılımlarla uğraşmışlar. İşte bizim bugün kodlama dediğimiz eğitimleri almışlar ve kendilerini bu yönde geliştirmişler. Öyleyse bizim ülkemizin çocukları da eğer dünya ile bir yarış halinde isek, dünya ile rekabet edeceksek eğer, ki bunu yapmamız gerekiyor, hedefimiz amacımız bu. Bu tür eğitimlerin çocuklarımıza henüz daha küçük yaşlardan itibaren verilmesi ve kazandırılması” dedi.
BAZI ÜLKELERİN MÜFREDAT
PROGRAMLARINDA VAR
İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, kodlama eğitiminin bugün artık müfredat programlarına girme noktasına geldiğini belirterek; “Bazı ülkelerin müfredat programlarında var. Bizim bakanlığımız da bunun hazırlıklarını yapıyor. Belki en kısa zamanda müfredata girecek ve okulda ders olarak okutulacak. Çünkü artık çocuklarımızın üretmesini bekliyoruz. Eğer üreteceklerse bu eğitimi mutlaka almaları gerekiyor. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, geçtiğimiz hafta üniversite işbirliği ile il genelindeki tüm Bilim Teknoloji Öğretmenlerimizle, yine bu konuda bir çalışma yaptık. Gönüllülük esaslı olmak üzere ilgili öğretmenlerimizi bu çalışmaya dahil ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaların neticelerini hep beraber göreceğiz. Selçuklu İlkokulu’nda bu çalışmalara katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim işimizi biraz daha kolaylaştırmış oluyorlar. Hedefimizde şu var. Bu süreç içerisinde ilimizde tüm ilçelerde en az bir, il merkezinde de yapabildiğimiz kadar, çünkü; bu işin bir maliyeti var. En az 2-3’ten başlayarak açabildiğimiz kadarıyla Robotik Kodlama Atölyelerinin açılmasını, kurulumunu sağlamak. Bunu gerçekleştirdikten sonra bu yönde beceri sahibi, yetenek sahibi olan öğrencilerimizi bu eğitimlere alacağız. Bu çocuklarımız belki ülke ölçeğinde, belki dünya ölçeğinde üretken hale gelecekler. Artık şu mantıktan uzaklaştık, eski köye yeni adet getirme, icat getirme gibi mantıklar değil, eski köye yeni adetler getireceğiz. Bunları da gelecek olan nesillerimizle yapacağız. Onların alt yapısı da buralardan geçiyor” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken, katılımcılar Robotik Kodlama Atölyesi’ni inceledi. Robotik Kodlama dersi alan öğrenciler yaptıkları çalışmalar ile ilgili kısa sunumlar gerçekleştirdi. >>Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme