'Amaç sporu sevdirmek' – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün deneyimli antrenörü İsmail Bulduk Tekvando'yu anlattı Tekvando'nun çıplak el ve ayakla yapılan bir Kore savunma sporu olduğunun altını çizen Antrenör Bulduk, Tekvando kelimesinin ayakla ve elle yapılan vuruşun, iyilik, doğruluk, fazilete giden yol anlamına geldiğini söylüyor. Tekvando’da tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere Tekvando elbisesi Dobok'un üzerine bağlanan kuşaklar kullanıldığını [&hellip]

“Amaç sporu sevdirmek”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün deneyimli antrenörü İsmail Bulduk Tekvando’yu anlattı

Tekvando’nun çıplak el ve ayakla yapılan bir Kore savunma sporu olduğunun altını çizen Antrenör Bulduk, Tekvando kelimesinin ayakla ve elle yapılan vuruşun, iyilik, doğruluk, fazilete giden yol anlamına geldiğini söylüyor. Tekvando’da tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere Tekvando elbisesi Dobok’un üzerine bağlanan kuşaklar kullanıldığını ifade eden Bulduk, ‘’Bu kuşaklar sırayla; beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, siyah renklerde. Derecelendirmeyi kolaylaştırmak için, her iki kuşağın arasında bir de ara kuşak bulunur ve bu kuşak, öncesindeki ve sonrasındaki kuşakların rengiyle anılır; sarı-yeşil kuşak, kırmızı-siyah kuşak gibi. 4 ayda 1 kuşak sınavı yapılır, başarılı olanlar bir üst kuşağa geçerler. Başarıya göre ara kuşakları atlayarak yükselmek de mümkündür.” dedi.
Bu sporun kendisine özgü disiplinin, öğrencileri iyi yönde motive ettiğini belirten Bulduk, “Hem bedenen, hem ruhen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.
Bu güne kadar yüzden fazla kız öğrencisini siyah kuşak sahibi yaparak mezun ettiklerini söyleyen Bulduk, “Kız öğrencilerimiz arasında, artık siyah kuşak sahibi Tekvandocularımız var. Bunların büyük kısmı gittikleri yerlerde bu sporu devam ettiriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Zaten bizim de bir amacımız bu spor sevdirmek, bu sporun herkes tarafından yapılabileceğini göstermek”
6’ncı Dan’dan Uluslar arası Tekvando Antrenörü olan İsmail Bulduk, 30 yıldır bu sporun içinde. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme