• Haberler
  • Genel
  • Altyapıları da “Olucak” – Kocatepe Gazetesi

Altyapıları da “Olucak” – Kocatepe Gazetesi

Olucak Mahallesi 87 Sokak’ta oturan vatandaşlar, sokaklarındaki kanalizasyon borularının parke taşı çalışması sırasında patlamasından şikayetçi. Sokaktaki vatandaşlar, sokaktaki harfiyatın kaldırılmasını ve kanalizasyonun düzeltilmesini istiyor. Yetkililer ise sokaktaki çalışmanın 2 haftaya kadar bitirileceğini belirtiyor Şehrin alt ve üst yapısı değiştirilirken bazı sokaklarda sorun yaşanıyor. Bu sokaklardan biri de Afyonkarahisar’ın yukarı mahallelerinden Olucak’taki 87 Sokak. 87 Sokak [&hellip]

Altyapıları da "Olucak"

Olucak Mahallesi 87 Sokak’ta oturan vatandaşlar, sokaklarındaki kanalizasyon borularının parke taşı çalışması sırasında patlamasından şikayetçi. Sokaktaki vatandaşlar, sokaktaki harfiyatın kaldırılmasını ve kanalizasyonun düzeltilmesini istiyor. Yetkililer ise sokaktaki çalışmanın 2 haftaya kadar bitirileceğini belirtiyor

Şehrin alt ve üst yapısı değiştirilirken bazı sokaklarda sorun yaşanıyor. Bu sokaklardan biri de Afyonkarahisar’ın yukarı mahallelerinden Olucak’taki 87 Sokak. 87 Sokak sakinleri, sokakta kilitli harke çalışması yapılacağını, ancak ilgili firmanın sokakta çalışma yaparken kanalizasyon borularını patlattığını öne sürüyor.
Sokakta kötü koku hâkim
Sokakta, yol harifayatının kaldırılmaması ve harfiyatın neden olduğu toz, vatandaşları rahatsız ediyor. Buna bir de yukarıdan aşağıya doğru akan kanalizasyon kalıntıları ile bunun sebep olduğu kötü koku eklenmiş durumda. Sokakta yaşayan bazı çocukların mide bulantısı, kusma ve ateş şikayetleriyle hastaneye başvurdukları, çocukların evde içtikleri sudan etkilendikleri belirtiliyor. Küçük çocukların ise kanalizasyon kalıntılarıyla oynadıkları iddia ediliyor.
2 haftaya kadar bitirilecek
Öte yandan yetkililer ise, sokakla ilgili şikayetlerin kendilerine ulaştığını, en kısa sürede gereken işlemin yapılacağını kaydediyor. Yetkililer, su ve kanalizasyon işinin aynı firma tarafından üstlenildiğini, bu firmanın da iki haftaya kadar, yukarıda kalan mahallelerdeki altyapı çalışmasını bitirmeyi hedeflediğini vurguluyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme