Altyapı için İller Bankası devreye girecek

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, Yasin Düğün Salonu’nda toplandı. Toplantıda Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen ile Yönetim Kurulu’nun isimlerinin Emanet Komisyonu’na yazılması kararlaştırıldı. Genel Kurul’da konuşan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, deprem konutlarının bulunduğu yerin altyapısının Afyonkarahisar Belediyesi borçlandırılmadan yapılacağına dikkat çekti. SS Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu, Yasin [&hellip]

Altyapı için İller Bankası devreye girecek

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, Yasin Düğün Salonu’nda toplandı.

Toplantıda Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen ile Yönetim Kurulu’nun isimlerinin Emanet Komisyonu’na yazılması kararlaştırıldı. Genel Kurul’da konuşan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, deprem konutlarının bulunduğu yerin altyapısının Afyonkarahisar Belediyesi borçlandırılmadan yapılacağına dikkat çekti.
SS Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu, Yasin Düğün Salonu’nda toplandı. Genel Kurul’da konuşan Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, toplantıya yoğun katılım olduğunu belirterek tüm üyelere teşekkür etti. Değirmen, “Yarım kalan inşaatların tamamlanması konusunda ciddi adımlar attık.Bizlere sizin adına yetki verildi” dedi.
Değirmen, deprem konutları ile ilgili de bilgiler vererek “Yüzde 55 iş yapılmış, yüzde 66 para ödenmiş. Toplam 3 trilyon civarında kaybımız var. Bu konuyla ilgili yargılama 15 Mart’ta başlayacak” diye konuştu.
Deprem konutlarının yapıldığı bölgenin termal turizm bölgesi olduğuna dikkat çeken Değirmen, “O bölgede soba ile, katı atık ile ısınmanın olmaması gerek. Bizim düşüncemize göre orada evler doğalgaz ya da jeotermalle ısınmalı” ifadelerini kullandı.
12 Haziran 2011’den önce deprem konutlarını bitirmeyi hedeflediklerini, bitirilememesi halinde de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i Afyonkarahisar’a davet edip kura çekimi yaptırmayı düşündüklerini belirten Değirmen, “Deprem konutlarının bulunduğu Afyonkarahisar Belediyesi borçlandırılmadan yapılacak. İller Bankası’ndan bu konuda destek alacağız. Ancak İller Bankası’nın bu işe el atması için konutların yüzde 85 oranında bitirilmesi gerek. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Kurul’da bazı üyeler de söz alıp lehte ve aleyhte konuştu. Yapılan oylama sonucunda Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen ile Kooperatif Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri Emanet Komisyonu’na yazdırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme