• Haberler
  • Genel
  • 'Altyapı çalışmaları uzun sürmemeli' – Kocatepe Gazetesi

'Altyapı çalışmaları uzun sürmemeli' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, alt yapı çalışmalarının uzun sürmemesi gerektiğini, vatandaşın şikayet eder hâle geldiğini aktardı Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, parti binasında yerel gündemi değerlendirdi. Demirkırkan, altyapı çalışmaların uzun sürdüğüne dikkat çekerek 'Altyapı çalışmaları adı altında Belediye tarafından yürütülen çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığını [&hellip]

“Altyapı çalışmaları uzun sürmemeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, alt yapı çalışmalarının uzun sürmemesi gerektiğini, vatandaşın şikayet eder hâle geldiğini aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, parti binasında yerel gündemi değerlendirdi. Demirkırkan, altyapı çalışmaların uzun sürdüğüne dikkat çekerek “Altyapı çalışmaları adı altında Belediye tarafından yürütülen çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Belediyenin asli görevlerinden birisi bu altyapıyı tamamlamaktır. Elbette bunlar da yapılacaktır. Ancak bu çalışmaların yapılırken, çalışmaların çok uzadığı dikkati çekiyor. Kazılan yolların bekletildiği, bir süre sonra yeniden düzeltildiği, vatandaşlarımızın ve bölgedeki esnafımızın bu konuda mağdur olduğu dikkat çekiyor. Tuzpazarı, basında yer aldığı kadarıyla Toz Pazarı haline geldi, uzun süren çalışmalar, esnafı canından bezdirdi. Bu tür çalışmaların daha koordineli yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı dönemde Yeni Karamürsel mağazasının olduğu yerde taşlar yerinden kaldırılmıştı. Zannettik ki yerine yeni taşlar konacak. Yerine asfalt döşenecek dediler, bakıldı ki aynı taşlar yeniden döşendi. Vatandaşlarımızın da bu dikkatini çekiyor” dedi.
MEYDANDAKİ
PANKARTLAR KALDIRILDI
Hükümet Meydanı’ndaki sigaranın zararlarını anlatan iki pankartın kaldırıldığına işaret eden Demirkırkan, bu konuda hassas davranılması gerektiğine işaret etti. Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Turizm Enformasyon’un hemen önünde yaklaşık 1 buçuk yıldır duran bir pankart vardı. Bu pankart, herkesin tanıdığı sayın Ahmet Yeşilay’ın astırdığı bir pankarttı. Ancak burada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafı da bulunuyordu. Kamuya ait bir mekanda uzun zamandan beri bu duruyordu. Sizler de bunu haber yaptınız. Bu pankart yerinden alınmadı. Bu pankart için herhangi bir reklam bedeli alındı mı onu bilmiyoruz. Bu pankartın üzerine, Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız, geçen hafta içinde aynı özellikleri taşıyan yeni bir pankart oraya astı. Sigaranın zararlarını anlatan bir pankart ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ahlakla ilgili söylediği özlü bir söz vardı. Biz açıkçası orada gördüğümüzde gurur duyduk ve çok sevindik. Ama ne yazık ki yaklaşık bir buçuk 2 yıldır orada duran bir pankarta rağmen bizim partilimizin koyduğu pankart, ertesi gün yerinden kaldırıldı. Buradan Belediye yetkililerine şunu söylemek istiyoruz: 1 buçuk yıldan beri orada duran bir pankart, başka bir pankartın asılmasıyla bir günde yerinden kaldırılabiliyor. Burada bir tuhaflık vardı, bunun kendileri de farkına vardılar.” (Kocatepe)

Gündemdeki konulara CHP bakışı

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın gündeminde olan diğer konular ise şöyleydi:
-BARCELONA ZİYARETİ: Belli makama gelmiş belli yerde bulunan insanların bilgi ve görgülerini artırmaları için gerek yurtiçi, gerek yurtdışı geziler yapmalarında sakınca olduğunu düşünmüyoruz. Ancak bu gezilerin özellikle de devletin ve vatandaşın parasıyla yapılan bu geziler sırasında ilgililerin dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Salih Sel’in şoförünün de promosyon ile buruya gönderildiği ifade edildi. Kamunun parasıyla gidilen yerlerde promosyon dahi olsa ilgililerin dışında birilerinin gitmesinin etik olduğunu düşünmüyoruz. Bu promosyon, diğer giderlerin azaltılması amacıyla da kullanılabilirdi.
-MAKAM ARACI: Sayın Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun geçen yıl İl Genel Meclisi tarafından alınan bir BMW cipi vardı. Diğer aracın bozuk olduğu ifade ediliyor. Elbette sayın Valimiz, gittiği gezilerde en güzel araçları kullanmak durumundadır. Bu konuda yeterli hassasiyet gösterdiğini düşünüyoruz. Ancak bir araç varken, ikinci aracın kirasının afaki bedellere ulaşması soru işareti doğurmuştur. Bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor, asgari ücretli vatandaşların bu soruna nasıl baktığının düşünülmesi gerekiyor.
-OTOPARK: Otopark sorununa bir çözüm olarak bazı yerlerdeki otoparklar özelleştirilmişti. Belli sürelerde ücretsiz durulabileceği, belli bir süreden sonra vatandaşların ücret ödemesi gerektiği belirtilmişti. Ambaryolu’nda bize bu konuda şikayetler gelmeye başladı. İlk park ettiğiniz anda ücret fişiniz kesilmektedir.
-KADINANA: Kadınana İlköğretim Okulu’nun İmam-Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmesi. Kadınana, Afyon’un simgesi haline gelmiş. Afyon’a güzellik katan bir yer. Afyon’un markalaşabilen yerlerinden birisi. Birçok yetiştirdiği öğrenci Afyonkarahisar’a hizmet etmektedir. 4+4+4 sistemine geçildikten sonra okula geçici olarak İmam-Hatip ortaokulu öğrencilerinin geleceği belirtilmişti. Ancak bu sene gördük ki Kadınana İlköğretim Okulu, İmam-Hatip orta okuluna çevriliyor. Elbette ilimizde İmam-Hatip okuluna ihtiyaç vardır. Eğer gerçekten böyle bir çalışma yapılacaksa açık kapatılmalıdır. Bunun yolu, simge haline gelmiş bir okulu İmam-Hatip okuluna çevirmek değildir. Hepimiz biliyoruz ki TOBB, Afyonkarahisar’da bir İmam-Hatip Lisesi yapacaktır. İmam-Hatip Lisesi’nin yanında özel bir dershane, Lise’ye ait binaları kullanmakta. İmam-Hatip orta kısmı, bu okullardan birine yapılabilirdi. Bu konunun başından beri destekçisiyiz.

“Arkadaşlarımız,
partiye gidip geliyor”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bir yerel gazetede çıkan “CHP Gençlik Kolları’nda istifa” haberiyle ilgili açıklama yaptı. Görgöz, “Gençlik Kolları’ndan 4 kişinin istifası yaklaşık 1 ay önce oldu. Kendi özel durumları nedeniyle çok sevdiğimizden ayrılmak zorundayız yazıyor. Arkadaşlarımız her zaman partiye gidip geliyorlar. Bugün o malum basında çıkan, CHP ile uğraşmayı alışkanlık haline getiren ama her defasında kendini yerin dibine sokan malum gazetede çıkan bir haberdir. Orada yazılanların bir alakası yoktur. CHP İl Gençlik Kolları üyesi, partimizin üyesidir. Çirkin, gençlerin geleceğini etkileyecek açıklamalardan kaçınılması gerekiyor. Tüm kitle örgütlerinde olduğu gibi Eğitim-Senle de iyi ilişkiler içinde olmalıdır. Ayakkabıcılar Odası’yla da görüşüyoruz. Hiçbir örgütün arka bahçesi değildir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme