• Haberler
  • Genel
  • Altuntaş, başarılı öğrencileri kutladı – Kocatepe Gazetesi

Altuntaş, başarılı öğrencileri kutladı – Kocatepe Gazetesi

İstanbul'da düzenlenen 8'inci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde 13 ödül alan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş'ı ziyaret etti Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Tansu Çelik, Ali Mete Kara ve Erkan Çelik ile yarışmada ödül alan öğrenciler, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ı [&hellip]

Altuntaş, başarılı öğrencileri kutladı

İstanbul’da düzenlenen 8’inci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde 13 ödül alan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ı ziyaret etti

Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Tansu Çelik, Ali Mete Kara ve Erkan Çelik ile yarışmada ödül alan öğrenciler, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Öğr. Grv. Erkan Çelik yarışmalar ile ilgili bilgi vererek, Aşçılık Olimpiyatları olarak adlandırılan bu yarışmalardan alınan sertifikaların uluslararası düzeyde geçerliliğinin olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş ise “8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali”nde 6 gümüş, 3 bronz madalya ve 4 merit ödülü olmak üzere toplam 13 ödül ile dönen öğrencileri ve “2. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması”da üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencileri kutlayarak, birer hediye verdi.
“8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali”nde Afyon Kocatepe Üniversitesi takımında yer alan öğrenciler “Pratik – Gençler” kategorisinde, balık, makarna, restoran tatlı tabağı, öğrenci aşçılar pasta, öğrenci aşçılar ara yemek, öğrenci aşçılar ana yemek ve “Modern Türk Mutfağı Ekip” dallarında yarıştılar. Yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler, madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu. Ayrıca yarışmalarda gümüş ve bronz madalya alan öğrenciler Aşçılık Milli Takım seçmelerine davet edildiler.
Antalya’da yaklaşık 2 bin şef ve şef adayının katıldığı “2. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması”nda ‘Lezzet’ kategorisinde dördüncü olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden Aşçılık Programı öğrencileri, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Uluslararası Aşçılar Yarışması”na katılmış, “Lezzet” ve “Sunum” kategorilerinde birincilik ve ikincilik; genel klasmanda ise birincilik kazanmıştı.

Bakmadan Geçme