• Haberler
  • Genel
  • Altınokta Körler Derneği’nden Ardahan Belediye Başkanı’na tepki

Altınokta Körler Derneği’nden Ardahan Belediye Başkanı’na tepki

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in engellilere yönelik sözlerine tepki gösterdi   Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in bir vatandaşın engelli yolu sorması üzerine ‘Her yer bitti, engelli mi kaldı’ cevabı vermesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Engelli yolu veya soruyu soran vatandaşın [&hellip]

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in engellilere
yönelik sözlerine tepki gösterdi

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in bir vatandaşın engelli yolu sorması üzerine ‘Her yer bitti, engelli mi kaldı’ cevabı vermesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Engelli yolu veya soruyu soran vatandaşın ne amaçla sorduğu bir yana Başkanın verdiği cevap gerçekten düşündürücü ve engellileri yaralayıcıdır. Ülkemizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, öncelikle engellilerin diğer vatandaşlarla eşit görülmesi, bu eşitliğe ulaşılabilmesi için gerekli hakların ve bu arada erişilebilirlik hakkının yerine getirilmesini öngörmektedir. Bu yaklaşımıyla Başkan engellilerle ilgili konuları geri plana atmak niyetinde olduğunu söylemiş olmaktadır.” dedi.
BU SÖZLERE YABANCI DEĞİLİZ
Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“‘Biz onların elinden tutar götürürüz’ yaklaşımı ise tipik bir korumacı yaklaşımı ifade etmektedir ve çağ dışıdır. Bu şekilde engellilerin sürekli muhtaç durumda olmalarını yeğleyen bir yaklaşıma inandığını istemese de ifade etmiş olmaktadır. Oysa, böyle bir soru ne amaçla sorulmuş olursa olsun, kamu hizmetini yürütenlerin ve belirli makam ve mevkide bulunanların söylem ve eylemlerinde daha dikkatli ve yapıcı olmaları gerekmektedir. Kaldı ki bu tür ifade biçimleri maalesef yabancısı olmadığımız bir durumdur. Zamanın Çalışma Bakanı ‘Sağlamlara iş buldum da sakatlar mı kaldı’ dememiş miydi? Aynı şekilde bir Milli Eğitim Bakanı ‘Sağlamları eğittik de sakatlar mı kaldı?’ Şeklindeki ifadelerin sanki devamı gibi Sayın Belediye Başkanı bu ifadeyi kullanmakta herhangi bir sakınca görmemiştir.”
Erdoğan, 15 gün içinde özür dilenmezse konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme