• Haberler
  • Genel
  • Altınay, Fuar Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Altınay, Fuar Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi'nde Dil ve Konuşma Terapisti Gaye Altınay, dil, konuşma, ses ve yutma bozuklukları kapsamında hasta kabulüne başladı.

Özel Fuar Hastanesi, Dil ve Konuşma Terapisti Gaye Altınay’ı bünyesine katarak hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

GENÇ TERAPİST ALTINAY, ASLEN AFYONLU

2000 yılında Afyonkarahisar’da doğup eğitim hayatını memleketinde tamamlayan Dil ve Konuşma Terapisti Gaye Altınay, İstanbul’da İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünden bu yıl mezun oldu. Gaye Altınay, çeşitli kongreler ve sertifikalı kurslara da katılarak uzmanlık alanında kendisini geliştirdi. Dil ve Konuşma Terapistinin görev alanı hakkında bilgi veren Altınay, şunları kaydetti: “Dil ve Konuşma Terapisti, iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ve bozukluklarının önlenmesi, tanılanması, değerlendirilmesi, rehabilitasyonu ve dil ve konuşma terapisi alanının bilimsel araştırmaları ile ilgilenen bir sağlık meslek elemanıdır. Hasta, sağlıklı veya engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Dil ve Konuşma Terapistinin Uygulama alanlarını; Akıcılık bozuklukları olan kekemelik ve hızlı bozuk konuşma oluşturur. Akıcılık bozuklukları, dil ve konuşma bozuklukları içinde kekemelik ve hızlı-bozuk konuşma olarak iki grupta incelenir. Kekemelik; Ses, hece veya tek heceli sözcük tekrarı, seslerin uzatılması gibi durumları içerir. Hızlı bozuk konuşma; Aşırı hızlı, düzensiz ve konuyla ilgisiz konuşma özellikleri taşır. Gelişimsel Dil Bozuklukları ise Özgül Dil Bozukluğu olarak da adlandırılan bu bozukluk, diğer biyomedikal koşullarla açıklanamayan dil öğrenme veya kullanma alanlarında ortaya çıkan problemlerle karakterizedir.”

SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN HASTALARIMIZI FUAR HASTANESİNE BEKLİYORUM”

Altınay, sözlerini şöyle tamamladı: “Ses Bozuklukları ve Konuşma Sesi Bozuklukları; Ses bozuklukları, sesin perde, şiddet ve kalite açısından uygun olmamasını ifade ederken, konuşma sesi bozuklukları konuşmanın anlaşılırlığını etkileyen güçlükleri kapsar. Nörojenik Edinilmiş Dil Bozuklukları ve Motor Konuşma Bozukluklarında; Nörojenik edinilmiş dil bozuklukları, beyin hasarı sonucu dil sembollerini formüle etme ve yorumlamada yaşanan kayıpları içerir. Motor konuşma bozuklukları ise dizartri gibi durumları kapsar. Yutma bozuklukları yani Disfaji yutma bozukluğunu ifade eder ve yiyeceklerin ağızdan mideye geçişinin zaman, çaba ve zorlanma gerektirdiği bir durumu tanımlar. Bu alanlardaki sorunlara çözüm bulmak ve hastaların yaşam kalitelerini artırmak adına Özel Fuar Hastanesi’nde hastalarımızı bekliyorum.”

Bakmadan Geçme