• Haberler
  • Genel
  • Altın yatırımcılarına altın fırsat – Kocatepe Gazetesi

Altın yatırımcılarına altın fırsat – Kocatepe Gazetesi

Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın yatırımcılarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kısa vadede kar amacı güdenlerin acele etmelerini tavsiye eden Büyükduman, mevcut fiyatlarla altın alımının uygun olduğunu, bir iki yıl sonra altın fiyatının tekrar tırmanışa geçebileceğini söyledi Dernek Başkanı Ali Büyükduman, altın piyasasının durumunu değerlendirdi. Büyükduman, altında mevsim fiyat hareketlerinin bittiğini belirtti. Büyükduman, kısa [&hellip]

Altın yatırımcılarına altın fırsat

Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın yatırımcılarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kısa vadede kar amacı güdenlerin acele etmelerini tavsiye eden Büyükduman, mevcut fiyatlarla altın alımının uygun olduğunu, bir iki yıl sonra altın fiyatının tekrar tırmanışa geçebileceğini söyledi

Dernek Başkanı Ali Büyükduman, altın piyasasının durumunu değerlendirdi. Büyükduman, altında mevsim fiyat hareketlerinin bittiğini belirtti. Büyükduman, kısa vadede kar elde etmek isteyen yatırımcıların acele etmelerinde yarar olacağı tavsiyesinde bulundu.
ALTIN ŞU ANDA İNİŞTE
Türkiye’de düğün sezonunun başlaması ile altın piyasasının etkilenmediğini söyleyen Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, globalleşen dünyada insanların bilgisayar başına oturarak kilolarca altın alıp satabildiğini kaydetti. Bu konuda büyük aktörlerin yabancı yatırımcılar olduğunu belirten Ali Büyükduman şöyle konuştu: “Bizler burada gramla bilezik satarken bu işi speküle eden aktörler tonlarla altın alıp satıyorlar. Dolayısıyla Türkiye’de düğün sezonunun başlaması talebin başlaması demektir. Ama altın fiyatlarına etken değildir. Altın fiyatlarına etken dış borsalar, dış siyasi gerilimler. Daha önceki röportajlarımızda kıymetli hemşehrilerimize, tüketicilerimize ifade etmiştik. Altın rüyalarımızda görsek inanmayacağımız kadar yükseldi. Her gecenin sabahı olur ata-sözünün işaret ettiği gibi bu anormal yükselişten sonra altın fiyatları bir miktar durağanlaşarak düşüşe geçti. Şu anda altın iniş eğiliminde.”
YÜKSELİŞ
SATICININDA ALEYHİNDE
Ali Büyükduman, altın fiyatının şu anda iniş eğiliminde olduğunu ancak altının yükseldiği rakama geri döneceği yönündeki bir iddianın ütopik olacağını belirtti. Altın fiyatlarında küçük salınımlar halinde düşüşlerin yaşanabileceğini belirten Büyükduman; “Ben altın fiyatlarına yönelik tahminimi hemşehrilerimizin anlayacakları şekilde açıklamak istiyorum. Sanıyorum küçük altın 145 TL, 135 TL belki 130 TL olabilir. Ama ben kısa vadede küçük altının tekrar 180 TL’yi bulacağını sanmıyorum. Benim beklentim en az 3-4 aylık vadede altın fiyatlarının biraz daha geriliyebileceği yönündedir. En azından istikrarını koruyacaktır. Altın fiyatlarının yükselmesi biz kuyumcuların aleyhinedir. Biz isterizki, altın fiyatları vatandaşın alım gücünü aşmasın, rahatça alınıp satılsın böylece sirkülasyon olsun.” Küçük altının eski tarihli olanının 147 TL, yeni tarihli olanın ise 150 TL olduğunu kaydeden Ali Büyük-duman, 22 ayar bilezik gramının 85 TL olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme