Altın piyasası stabil – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükduman, altın piyasasının şimdilik stabil durumda olduğunu söyledi. İhtiyaç olmaması halinde panik alışverişlerinden kaçınılmasını öneren Büyükduman, yatırımcının her zaman sağduyusunu koruması gerektiğini belirtti Dernek Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatlarının son iki aydır belli bir bantta kaldığını kendilerine göre stabil durumda olduğunu söyledi.ALTININ DURUM ŞU [&hellip]

Altın piyasası stabil

Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükduman, altın piyasasının şimdilik stabil durumda olduğunu söyledi. İhtiyaç olmaması halinde panik alışverişlerinden kaçınılmasını öneren Büyükduman, yatırımcının her zaman sağduyusunu koruması gerektiğini belirtti

Dernek Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatlarının son iki aydır belli bir bantta kaldığını kendilerine göre stabil durumda olduğunu söyledi.
ALTININ DURUM ŞU AN DURAĞAN
Küçük altın fiyatının 140 ile 145 TL arasında gidip geldiğini dile getiren Ali Büyükduman, geriye dönüp bakıldığında 185 TL’lik altın fiyatlarının yaşandığını hatırlattı. Küçük altının 185 TL’yi bulduğu günler akla gelince 140 ile 145 TL arasıdaki fiyatları stabil olarak değerlendirdiklerini kaydeden Büyükduman; “Değerli okurlarımız da malum, olanları biliyorlar. İsviçre Merkez Bankasının rezervleri düşük altın toplayacak rezervlerine koyacak şeklinde ifadeler var. İlk bakıldığında altına talep artacaktır. Bu durum beraberinde fiyat yükselmesini getirir. Ancak bir takım zorda olan konular var. Mesela ABD ekonomisi. İsviçre’nin altın talebine karşı Amerikan ekonomisi altın arzı yaparsa bunun da piyasaya fiyatı yukarı çekmeye etkisi olmaz. Tabi bunlar çok bilinmeyenli denklem gibi. Biz varsayımlar üzerine konuşuyoruz.” dedi.
DOLAR YÜKSELMEZSE
ALTIN FİYATI DÜŞER
Dernek Başkanı Ali Büyükduman, İsviçre’den yapılacak altın talebi sonrası altın fiyatının anormel yükselmesini beklemediğini dile getirdi. Büyükduman şöyle konuştu: “Altın ons bazında 280-275 dolardan 1400-1500 dolarlar seviyesine çıktı. Sonrasında bin 150 aralığına indi. Bir kuyumcu olarak belki bunu söylemem doğru değil ama bana göre altın fiyatları zaten olması gerekenden yukarıdadır. Gerçekçi bir yaklaşımla durumu bu şekilde özetlemek mümkündür. Temennim altındaki ons düşerken doların anormal yükselmemesidir. Çünkü dolar yükseliği de altın fiyatında etken. Ons birimi dolarla çarpılıyor. Dolar çok yükselmez, ons düşerse altın fiyatları biraz daha düşük olabilir. Altın yatırımcısına her zaman için gerek olmadıkça alım satım yapılmamasını paniğe mahal verilmemesini öneriyoruz.”
>> Burcu Aydın’ın haberi.

Bakmadan Geçme