• Haberler
  • Genel
  • Altın piyasası gelecekten umutlu – Kocatepe Gazetesi

Altın piyasası gelecekten umutlu – Kocatepe Gazetesi

Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kumtepe, altında ki fiyat istikrarsızlığı ve global ölçekteki gelişmelerin düşündürücü olduğunu, ancak kendisinin ümitli olduğunu belirtti. Kumtepe, Haziran ve Temmuz ayının kuyumculukta yüz güldürücü bir dönem olacağı düşüncesini aktardı Açık sonbaharda kapanır Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kumtepe, kuyumculuk sektörü olarak yeni sezonun [&hellip]

Altın piyasası gelecekten umutlu

Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kumtepe, altında ki fiyat istikrarsızlığı ve global ölçekteki gelişmelerin düşündürücü olduğunu, ancak kendisinin ümitli olduğunu belirtti. Kumtepe, Haziran ve Temmuz ayının kuyumculukta yüz güldürücü bir dönem olacağı düşüncesini aktardı

Açık sonbaharda kapanır
Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kumtepe, kuyumculuk sektörü olarak yeni sezonun heyecanını yaşadıkların söyledi. Yeni tasarımlarla hazırlanan koleksiyonların vitrinlerde yerini almaya başladığına işaret eden Kumtepe; “Altın fi-yatlarındaki istikrarsızlık, global krizin etkilerinin hala sürmesi sektörümüzde sezona yönelik karamsarlık yaratıyor. Fakat ben ümit ediyorum ki korkulan olmayacaktır. Haziran ve Temmuz ayları kuyumculuk sektörünün yüzünü güldürecektir. Ağustos ayının tamamının Ramazan olması işlere sekte vursa da Eylül ve Ekim ayları Ağustos’un açığını kapatacaktır.” dedi.
Maliye Bakanı ziyaret edilecek
Dernek Başkanı Mustafa Kumtepe, 2010 yılının Aralık ayı içerisinde 17 oda ve dernek başkanlarınca kurulan Batı Anadolu Kuyumcular Birliği’nin 5 kişilik yönetiminde Afyonkarahisar’ın da görev aldığını belirtti. Kumtepe, yapılan istişare toplantılarında mesleğin sıkıntıları ve çözüm noktaları konusunda ortak kanının genel seçimden sonra kabinenin oluşması ile ivedi şekilde Maliye Bakanını ziyaret ederek mesleğin sıkıntılarını aktarmak olduğuna işaret etti. Kumtepe; “Sorunlarımızın çözüm noktasında bu sektörün duayenlerininde görüşlerinin alınması özellikle istenecektir. Kuyumculuk sektörü ülkemizde artık bir tarım sektörü, bir tekstil sektörü kadar önem arz etmektedir. 1,500,000 Kişiye ekmek kapısı olmaktadır. Yapılan görüşmelerde mutlaka olumlu gelişmeler elde edeceğimiz kanısındayım.” diye konuştu.
Karar sonucu açıklama yapılacak
Rekabet Kurulu kararı gereğince uygulanan ceza hakkında bilgi veren Mustafa Kumtepe sözlerine şöyle devam etti: “Yakın zamanda yerel ve ulusal basında yer alan Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Derneğimizin almış olduğu ceza konusunda açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Söz konusu ceza 2006 yılında başlatılan bir soruşturma üzerine 19 Eylül 2007 tarihinde Rekabet Kurulunca bir karşı oya karşılık oy çokluğu ile derneğimize verilen cezaya dönemimizin dernek başkanlığınca Danıştay 13. Daire Başkanlığı nezdinde itiraz edilmiştir. Henüz elimize kesinleşmiş bir karar tebliğ edilmemiştir. Durum bundan ibaret olup basında yer alan ikinci bir karar henüz derneğimize tebliğ edilmemiştir Alınan karar tarafımıza tebliğ edildiğinde yasal gereği yapılacak olup konu hakkında da kamuoyuna bilgilendirici bir açıklama yapılacaktır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme