• Haberler
  • Genel
  • Altın fiyatında sular durulacak – Kocatepe Gazetesi

Altın fiyatında sular durulacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatlarında ki tırmanışı yorumladı. Büyükduman, altın fiyatında suların durulacağını paniğe gerek olmadığını söyledi Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, euronun değer kaybedip dünya da dolar ile euronun eşitleneceği söylentilerinin yaygınlaştığını kaydetti.ALTIN FİYATI YÜKSEK Söylentilerin gerçeği dönüşmesi halinde altın fiyatının biraz daha yükselebileceği öngörüsünü [&hellip]

Altın fiyatında sular durulacak

Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatlarında ki tırmanışı yorumladı. Büyükduman, altın fiyatında suların durulacağını paniğe gerek olmadığını söyledi

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, euronun değer kaybedip dünya da dolar ile euronun eşitleneceği söylentilerinin yaygınlaştığını kaydetti.
ALTIN FİYATI YÜKSEK
Söylentilerin gerçeği dönüşmesi halinde altın fiyatının biraz daha yükselebileceği öngörüsünü aktaran Ali Büyükduman, alışverişlerin dolar, ons bazında gerçekleştiğini hatırlattı. Büyükduman, doların değer kazanması durumunda, altının TL cinsinden artmasa da dolar cinsinden artması ile iç piyasanın etkileyeceğini belirtti. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zamanın göstereceğini söyleyen Büyükduman; “Gidişat bunu gösteriyor. Dolar yavaş yavaş değer kazanırken euro yavaş yavaş değer kaybediyor. Ben hala şu fikrimi koruyorum. Bana göre altın fiyatı olması gerekenin üzerinde. Altın fiyatının yüksek olmasını gerektirecek dolarda ki hareketin dışında ben bir hareket göremiyorum.” dedi.
ALIM SATIM DENGESİ SARSILDI
Dernek Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatı yüksekliğinin hem alıcı hem de satıcı için bir artı olmadığıın yineledi. Satıcı için fiyat yüksekliğinin hiç iç açıcı olmadığını belirten Büyükduman; “Altın fiyatı yükseldiğinde kuyumcular köşeyi döndü gibi algılansa da aslında durum böyle değildir. Fiyat yüksekliği satışlarımızı kötü yönde etkiler. Çünkü vatandaşın ve tasarrufçunun alım gücü dışına çıkılır. Satışta da alışta da zorlanma yaşanır. Keşke fiyatlar bizim açımızdan düşük olsa, sirkülasyon olsa. Son bir haftadır Afyon’da elinde altını olup da paraya ihtiyacı olan satış için bize geldiğinde biz kısmen cevap veremiyoruz. Bizim para basma yetkimiz yok. Ancak elimizde para olursa mal alacağız. Satış yapamadığımızda para olmadığından alışda yapamıyoruz.” diye konuştu.
FİYATTA 140-145 TL BANDI YERİNDE
Altın fiyatı yüksekliğine yönelik tahmininin belli bir süre içerisinde taşların yerine oturması şeklinde olacağını kaydeden Ali Büyükduman, doların yerine oturup onsun gerileceyeceğini belirtti. Büyükduman şöyle konuştu: “Ufak altın bazında rakam vermek gerekirse; 160 TL seviyesinde olan ufak altın sanıyorum yine 140-145 TL civarına gerileyecektir diye bekliyorum. Yüz TL’yi altın fiyatı olarak kimse ümit etmiyor. Bu hayalcilik olur. Ama 140-145 TL bandı bence uygundur. Fiyatlar bu şekilde iken müşteride alışmıştı. Biz yine fiyat yükselişinden bir darbe yedik. Elimizde olmayan nedenlerden dolarda ki artış altın fiyatını 160 TL seviyesine getirdi. Zaman veremiyorum ama temennim, dünya da siyasi bir gerginlik olmazsa altın fiyatında sular durulacak diye düşünüyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme